De box is wekelijks gevuld met de ingrediënten voor 3 nieuwe recepten van tv-kok Mounir Toub, bekend van kookzender 24kitchen, meldt de Volkskrant. Het vlees komt van de islamitische slagerij Kaddour, de vis van duurzame vishandel Jan van As en de groenten van de lokale groenteboeren.

Na verkenning van de markt besloten de 3 Amsterdamse ' jongens van het Hoofddorpplein' zich op hoogopgeleiden te richten.

Op dit moment zijn er zo'n 70 duizend hoogopgeleide moslims en de nodige aan universiteiten studerende moslims in Nederland. Samen met autochtonen die halal en tajines cool vinden denken de ondernemers een gat in de markt te hebben gevonden. Ze zijn van plan de concurrent van HelloFresh te worden, weten precies waar groei zit en 'targeten' daarop met advertenties via Facebook.

Vlak voor de ramadan werd Chef Ali in Amsterdam uitgerold. Sinds deze week is de box landelijk verkrijgbaar. Chef Ali werkt vanuit Stadsboerderij Osdorp. Binnen Amsterdam worden de boxen gekoeld bezorgd in elektrische bakfietsen.
Dit artikel afdrukken