Het afgelopen jaar zijn de prijzen voor Australische groenten met 10,7% gedaald. Waar dit goed nieuws is voor de Australische consumenten, die 'extremely good value for money' krijgen, is het een 'uitdaging' voor de Australische telers en kwekers. Zij hebben te maken met hoge kosten voor energie, water en arbeid, een sterke Australische dollar en groeiende importen van buitenlandse groenten.

Een vertegenwoordiger van de Australische groenten en aardappeltelersorganisatie AusVeg zegt op AFN: "Australische groenten horen bij de veiligste en kwalitatief hoogwaardigste groenten ter wereld. We hopen dan ook dat deze nieuwe informatie leidt tot een toename in de consumptie van Australische groenten."

Of die hoop bewaarheid gaat worden is even de vraag. In een ander bericht op AFN gaat het over de houding van Australiërs ten opzichte van hun eten. 59% van de Australiërs zegt in het rapport van marktonderzoeksbureau Ipsos dat 'steunen van de Australische boeren belangrijker is dan goedkope melk of brood', en 11% noemt het 'eten van meer groenten en fruit' hun topprioriteit voor het komende jaar. Maar tegelijkertijd blijken de Australiërs gemiddeld 2,5 keer per week voor 'gemakseten' te kiezen: buiten de deur, afhaal of kant-en-klaar uit de supermarkt.
Dit artikel afdrukken