Vanmiddag reikte de internationale dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) in Berlijn de jaarlijkse Good Animal Welfare Awards uit.

Onder de 41 prijswinnaars uit de hele wereld zijn de Nederlandse bedrijven Jumbo, KLM en Plukon. Geert Laugs, directeur Compassion in World Farming Nederland: “Dierenwelzijn is wereldwijd een belangrijk thema geworden. Van China tot aan Chili, wereldwijd zijn er steeds meer mensen die vinden dat landbouwdieren een goed leven verdienen en zetten vooraanstaande bedrijven stappen voor een beter welzijn.”

NIeuwe Standaard Kip
CIWF meldt in het persbericht: Jumbo ontvangt de Good Chicken Award voor het besluit te stoppen met plofkip en over te schakelen op de Nieuwe Standaard Kip. Deze kip is van een langzamer groeiend ras, heeft meer ruimte en daglicht in de stal. De kip voldoet echter (nog) niet aan de voorwaarden voor 1 Beter Leven ster van de Dierenbescherming.

Plukon Food Group ontvangt de Best Innovation Award voor hun Windstreekstal voor vleeskippen. Naast verbeteringen van het dierenwelzijn door meer ruimte, strobalen en daglicht te bieden, maakt de innovatieve stal gebruik van natuurlijke ventilatie en stoot hierdoor minder CO2 uit.

KLM ontvangt de Good Dairy Commendation voor hun keuze enkel vloeibare melk met weidegarantie van FrieslandCampina te gebruiken op hun vluchten van Amsterdam naar de VS. Dit is al de derde award voor KLM, die eerder in 2014 de Good Chicken Award en in 2015 de Good Egg Award in ontvangst nam.


Kwartels
Bijzondere aandacht vraagt CIWF voor het feit dat dit jaar voor het eerst een kwartelhouderij een Good Egg Award heeft gekregen. Het Britse Clarence Court krijgt de award voor zijn scharrelstal. Recent zocht CIFW de publiciteit over vaak erbarmelijke omstandigheden waaronder kwarteleitjes in Europa geproduceerd worden.

Dit artikel afdrukken