Uit alle aanmeldingen selecteerde de vakjury 39 genomineerden. Tussen 13 december en 16 januari kunnen consumenten hun favorieten kiezen via de stemwebsite.

“Wij zijn genomineerd met de campagne Geef Kleur Door, een initiatief van Nationaal Actieplan Groenten en Fruit en campagnebureau Food Cabinet in samenwerking met verschillende partners. Met ons initiatief willen we Nederland inkleuren met meer groenten en fruit en laten zien dat groenten en fruit eten lekker, gezond en duurzaam is. Je kunt ons kennen van het ‘eetbare’ bushokje vol peren, appels, paprika’s, avocado’s en komkommers of de nominatie-actie waarbij 1.000 Nederlanders een kistje groenten en fruit ontvingen.

Start Geef Kleur Door
“2021 is het internationaal VN-jaar van Groenten en Fruit. Een jaar waarin wereldwijd aandacht is voor het belang van groenten en fruit. Het is goed voor onze gezondheid, maakt ons weerbaar tegen virussen en past in een duurzamer voedingspatroon. Hoe meer kleurrijk vers we in onze omgeving zien, hoe meer we ervan eten. De huidige voedselomgeving verleidt ons vooral tot ongezonde keuzes. Daarom roepen we met Geef Kleur Door gemeenten, instellingen, bedrijven én consumenten op om te zorgen dat er overal en op elk moment groenten en fruit beschikbaar moet zijn voor iedereen.”

Partners, supporters en steuners

“Het mooie van groenten en fruit is dat iedereen het er over eens is dat het eten hiervan een toegevoegde waarde heeft voor zowel je gezondheid als duurzaamheid. Dat maakt dan ook dat veel partijen onze boodschap – eet meer groente en fruit – ondersteunen.”

“De partners van Geef Kleur Door zijn: Goeie Grutten, Rijk Zwaan, Nature’s Pride, Bakker Barendrecht, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Koninklijke Vezet en GroentenFruit Huis. De supporters zijn: Staay Food Group, The Greenery, Oxin Growers, Fruitmasters, Platform Fruitvooruit.nl, LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, ZLTO, LTO Noord en LLTB. Geef Kleur Door wordt ondersteund door: Fruit op je Werk, UNICEF Nederland, Maag Lever Darm Stichting en Arts & Leefstijl.


Zorg dus dat je er niet omheen kunt door op tafel, in je koelkast en in je lunchbox altijd groenten of fruit voorradig te hebben
Gezond aanbod overal om ons heen
“Hoe meer gezonde keuzes we tegenkomen, hoe vaker we ervoor kiezen. Belangrijk is dus dat we onze omgeving kleuren met wortels, tomaten, bananen en mandarijnen. Het goede nieuws: als we naast onze avondmaaltijd en die ene appel tussendoor ook op andere momenten groenten en fruit eten, komen we heel snel aan de aanbevolen hoeveelheid van 250 tot 300 gram. Zorg dus dat je er niet omheen kunt door op tafel, in je koelkast en in je lunchbox altijd groenten of fruit voorradig te hebben. Radijsjes, paprika’s, peren en druiven zijn zeer geschikt om kleur te geven aan je feestje of verjaardag.”

Breng je stem uit

Verdient deze nominatie jouw stem? Ga naar de stemwebsite en kies daar jouw favorieten.
Dit artikel afdrukken