Stem op jouw favorieten
Welke producten en initiatieven dragen bij aan een gezonder eetpatroon? Ga naar de stemwebsite en kies jouw 5 favorieten. Dat kan tot en met zondag 16 januari 2022.

Initiatieven

  1. In Purmerend en Beemster ontvangen baby's tussen 4 en 6 maanden 8x gratis de Baby Groente Tas. De gemeente financiert dit initiatief. De groente komt van lokale boeren en wordt ingepakt en aan huis geleverd door een sociale werkplaats.

    Baby Groente Tas
  2. Bewusterkoken.nl is onze volgende stap van goed eten naar bewuster eten. De consument krijgt online en instore pragmatische informatie over lekkere maar vooral makkelijke koolhydraatarme, suikervrije, eiwitrijke en/of zoutarme recepten.

    BewusterKoken
  3. Sharon van Putten geeft (landelijk) lezingen - met haar educatieve kinderboek Blijbuikje - om kinderen (van alle basisschoolleeftijden) op een speelse manier bewuster te maken van gezonde voeding, inclusief het belang van milieu en dierenwelzijn.

    Blijbuikje
  4. Bloeizone Bakkeveen is vooral bezig met leefstijl, gericht op voeding, beweging en verbinding. Naast activiteiten organiseren ze fittesten waarbij iedere dorpsbewoner leefstijladviezen, gezondheidscheck ups en conditietesten krijgt.

    Bloeizone Bakkeveen
  5. De Nederlandse Obesitasstichting vertaalde het succesvolle IJslandse PREVENTIEmodel naar een community-gebaseerde verbeterde leefstijl en leefomgeving. Burgers, bedrijven en overheid realiseren samen lokale verbeteringen voor een gezonde leefomgeving.

    De Gemeenschapsaanpak
  6. Tijdens de eerste editie van de Gezonde Smikkelweek gingen 11.400 kinderen op 120 buitenschoolse opvanglocaties (BSO's) een week lang op groentenontdekkingstocht: samen vrolijk koken, proeven, ontdekken, spelen en eten.

    De Gezonde Smikkelweek
  7. Deze campagne hebben wij in Nederland geïnitieerd in het kader van het Internationale Jaar voor Groenten en Fruit, uitgeroepen door de VN. Zo hebben wij o.a. een nominatie-actie gehouden waarbij 1.000 Nederlanders een kistje groenten en fruit ontvingen.

    Geef Kleur Door
  8. Na de vakantie hebben mensen behoefte om het gewone ritme weer op te pakken. Ze willen betaalbaar én gezond koken, zo weet Albert Heijn uit jarenlange ervaring. Daarom richten we ons met deze campagne vooral op gezonde recepten.

    Prijsfavorieten
  9. Gezonde Supers is een certificaat voor gezondere supermarkten. Een gezondere supermarkt stimuleert klanten een gezondere keuze te maken met behulp van o.a. winkelinrichting, aandachtstrekkers en passende aanbiedingen.

    Gezondere Supers
  10. Het Helpende Bord is ontworpen met behulp van wetenschap. In het ontwerp zijn slimme nudging-technieken toepast om kinderen (en zo ook hun ouders) te helpen meer groente te eten.

    Het Helpende Bord
  11. Mijn Persoonlijk Menu van Ekomenu helpt mensen in een gezonde routine met keuze uit 13 verschillende leefstijlen. Wekelijks bezorgen we de biologische maaltijden aan huis, samengesteld door onze chefs en diëtisten.

    Mijn Persoonlijk Menu
  12. De Schijf for Life is een plantaardig voedingsadvies, voor iedereen die gezond en duurzaam wil eten. Veel burgers en diëtisten geven aan dat het een fijn, behulpzaam instrument is.

    Schijf for Life
  13. Week van Snoep Goed is een challenge die Nederlanders op een leuke en laagdrempelige manier uitdaagt om verantwoorder te snacken. We stimuleren het eten van groente en fruit, maar geven daarnaast ook andere verantwoorde ideeën en recepten.

    Week van Snoep Goed
  14. Kinderen op de buitenschoolse opvang ontdekken spelenderwijs verrassende groenten: van een chioggia biet tot een paarse wortel. Ze gaan kijken, voelen en ruiken en daarna met een Spoony masker blind proeven.

    Zintuigenspel

Producten

  1. De AH volkoren bollen dragen bij aan een beter leven door het hoge vezelgehalte. Door een volkoren variant te introduceren van producten die consumenten dagelijks eten hebben ze een gezondere keuze en maakt het meer impact. ​

    AH Volkoren bollen
  2. De waterfles met geurpods transformeert kraanwater in ‘smaak’water, terwijl het 100% puur kraanwater blijft. Air up stimuleert generatie Y en Z om water te drinken. Ruim 1.000.000 Europeanen zijn klant.

    Air Up waterfles
  3. De 100% biologische supersterren zijn geïntroduceerd in het babyschap om een alternatief te bieden voor de suikerrijke ontbijtgranen. Ze bevatten 75% minder suiker dan vergelijkbare producten voor kinderen, zijn rijk aan vezels en ijzer.

    Biologische Supersterren
  4. In een handomdraai een heerlijk bord soep boordevol vriesVERSE groenten! Verrassend lekker voor iedereen die wil genieten van een gezonde en makkelijke maaltijd. Lukt en smaakt altijd.

    Groenten voor Soep
  5. Grünten's Veggie Oats zijn "ready-to-eat" havermoutproducten met minimaal 40% groenten, in smaken gebaseerd op taartsoorten. Een gezonde, lekkere en eenvoudige manier om meer groenten te eten op elk moment van de dag.

    Grünten Veggie Oats
  6. Soilmates maakt Healthy Oil uit 100% lelijke, afgekeurde avocado’s. Een betaalbaar, veel gezonder alternatief voor bakken, grillen, wokken, sprenkelen, braden, en BBQ-en. Goed voor body & soil. Hij, zij, wij. Allemaal Soilmates.

    Healthy Oil
  7. Wij maken gezond eten mogelijk, ook als je het druk hebt of op het werk wil eten: je opent de KarmaKarma havermout cup - voegt koude melk, kokend water of zeer warme melk toe. Sluit de cup en laat 2 minuten wellen. Roer om en geniet.

    KarmaKarma havermout cup
  8. Miracle pasta voor mensen met een low-carb, glutenvrij of caloriearm dieet. Verlaag je koolhydraten en calorieën met 93%. Konjac bevat 13 kcal per portie, 1,2 gram koolhydraten en 0,1% vet. Geen visgeur.

    Konjac Spaghetti
  9. Miracle pasta voor mensen met een low-carb, glutenvrij of caloriearm dieet. Verlaag je koolhydraten en calorieën met 93%. Konjac bevat 13 kcal per portie, 1,2 gram koolhydraten en 0,1% vet. Geen visgeur.

    Konjac Tagliatelle
  10. De eerste vegan ‘mozzarella' op basis van biologische amandelmelk. Uniek.

    MozzaVella
  11. Deze heerlijke krokante muesli, zonder toegevoegde suikers, is verrijkt met wortel en abrikoos. Het past in een koolhydraatbewust eetpatroon en is gemaakt op basis van onbewerkte ingrediënten.

    Muesli Fruit en Veggie
  12. De Nairn's flatbreads zijn het perfecte glutenvrije alternatief voor je boterham. Deze crackers zijn vezelrijk, licht en knapperig en heerlijk met je favoriete topping.

    Nairn's Glutenvrije Flatbreads
  13. Okae Kinderthee is dé nieuwe limonade: net zo smaakvol maar zonder suikers of zoetstoffen en natuurlijk cafeïnevrij. Zowel warm als koud heerlijk voor kinderen! Ontwikkeld samen met kinderen, 100% biologisch en met hele stukjes fruit en kruiden.

    Okae Kinderthee
  14. Een saus voor iedereen die houdt van lekker eten, maar weinig tijd heeft. Wij maken het makkelijk met een frisse saus voor pasta’s en lasagnes bestaande uit 95% groenten.

    Pasta Sauce Traditional
  15. Dit is een heerlijke en veelzijdige pastasaus bomvol verse groente, met knoflook als smaakmaker. Hiermee zet je gemakkelijk en snel een lekkere èn gezonde pasta, pizza of lasagne op tafel.

    Pasta Sauce With Garlic
  16. Met onze PLNT plantaardige vlees-, vis- en kaasopvolgers richt de Future Food Group zich op flexitariërs die niets willen missen van de vleesbeleving (smaak & mondgevoel) en die zoeken naar inspiratie voor een maaltijd zonder vlees.

    Plantaardige Stoofstukjes/Pulled Beef
  17. TastyBasics repen bevatten geen toegevoegde suikers, 70% minder koolhydraten en is op basis van onbewerkte grondstoffen, zoals noten en pitten. Een smaakvol handje nootjes, voor onderweg of tijdens het sporten.

    Repen noten en zaden
  18. Seamore's Seaweed Chips zijn beter voor jou en de planeet. Zeewier is het meest gezonde en duurzame eten op aarde en wij hebben er gruwelijk lekkere en mooie chips mee gemaakt.

    Seamore's Seaweed Chips
  19. Onze missie is om ontbossing van tropisch regenwoud door de aanleg van palmolieplantages te stoppen. Daarom maken we 100% plantaardige margarine waarbij we de palmolie vervangen door een alternatief waarvoor gegarandeerd niet is ontbost.

    Smeren zonder palmolie
  20. Het ijs dat je elke dag kan én mag eten. Susie 'room' ijs is gemaakt van 100% fruit en hiervan bestaat 50% uit geredde bananen. Hierdoor krijgt het ijs z'n romige structuur. Wij voegen naast het fruit niets toe en daar zijn wij trots op.

    Susie Puur Fruitijs
  21. De nieuwe gezonde tussendoor noodle oplossing

    The Noodle Poodle
  22. Een superpure tomatensaus zonder toegevoegde suiker, mét een plantaardige vleesvervanger van tarwe en boordevol proteïne (seitan). De Italiaanse klassieker voor vegans. Een pot vol gezonde ingrediënten.

    Vegan Bolognesesaus
  23. Kamelenmelk zit vol mineralen, vitaminen en gezonde bacteriën en draagt bij aan een betere weerstand, oplossen van gebrek aan vitaminen en mineralen en een gezond en volledig eetpatroon.

    Verse kamelenmelk
  24. Een heerlijk bolletje in de vorm van een voetbal, dat voor 43% uit wortel bestaat.

    Voetbalbroodjes
  25. Perfecte, smakelijke pasta (fusilli, zucca, radiatori, campanelle) gemaakt van 50% spelt (slow carbs, low gluten) en 50% 'geredde groenten' (buitenbeentjes, overproductie) met toevoeging van extra eiwit.

    WholyGreens
Dit artikel afdrukken