Toen de testen voor Nederlandse Frankrijkgangers in Nederland uitverkocht raakten, heeft de ANWB een Franstalige brief opgesteld waarmee leden aan controlerende gendarmes konden uitleggen dat ze hun best hadden gedaan, maar dat de testen in Nederland op waren en dat ze zich eenmaal op Frans grondgebied zo spoedig mogelijk naar de Pharmacie zouden spoeden om er eentje aan te schaffen. En daar wachtte de grote verrassing.

In Frankrijk zijn ze ook allang uitverkocht, terwijl nog lang niet alle automobilisten een test aan boord hebben. En omdat iedereen ze bestelt, is het nog maar de vraag wie als eerste aan de beurt is om beleverd te worden. De ene apotheek verwacht niet voor eind oktober of zelfs begin november. De andere hoopt nog op eind volgende week.

En wat dan te doen als u toch met een overijverige politieman van doen krijgt in? We vroegen het iemand die het kan weten. "Vraag maar aan de overkant", zei een apotheker wiens winkel is gelegen tegenover een politiebureau, "maakt u zich maar niet druk. Ze gaan echt niet controleren voor november". Dat laatste zegt inmiddels ook de ANWB.

Mocht u overigens betrapt worden zonder test, dan is de schade te overzien: de boete is 11 euro. De testers zijn verkrijgbaar vanaf 1,50 euro. Er zijn chemische (eenmalige) en electronische versies.

Fotocredits: www.redlinetest.com
Dit artikel afdrukken