Sinds afgelopen weekend lijkt Venezuala onafwendbaar op weg naar een dictatuur, schrijft De Volkskrant. De oppositie is murw en moegestreden. Mogelijke economische sancties zullen "de doodsteek betekenen voor de toch al noodlijdende economie", waar sprake is van gierende inflatie en extreme schaarste aan betaalbaar voedsel en medicijnen. Toch zijn ook in Venezuela nog altijd topkoks te vinden, die met kunst- en vliegwerk haute cuisine weten te serveren. "Venezuela is één van de moeilijkste landen om gastronomie te bedrijven", zegt een chef van een geheim restaurant in De Telegraaf. De gerenommeerde chef Eduardo Moreno dook, 10 jaar geleden al, de "informaliteit" in. Voor zijn wekelijks wisselende menu's - steeds op een ander adres - stroopt hij wereldwijd de beste ingrediënten bij elkaar, en smokkelt ze het land in. "Hier dineren voelt als Venezuela een paar uur ontvluchten", aldus een klant.
De Telegraaf - Elite Venezuela smult lustig door
  • Deel
Druk af