Emojis - de 'emoticons' die het zo ongeveer tot een eigen taal geschopt hebben in het smartphoneverkeer - gaan met hun tijd mee. Google heeft helemaal de smaak te pakken. Na de cheeseburger en het bier is nu de salade aan de beurt. Google haalde het eitje uit de green salad-emoji zodat deze voortaan vegan-friendly is. Met de update wil Google "inclusie en diversiteit promoten onder het groeiende aantal smartphone-gebruikers". “Hallo carnivoren, veganisten en iedereen daar tussenin!”, twitterde Jennifer Daniel, UX manager van Google emoji. “Ik wil even verduidelijken dat het doel van de salade-emoji-update was om een trouwer beeld te creëren voor unicode beschrijvingen.”
Op emojipedia, het naslagwerk voor alle emojis, is te zien dat Google als enige nog niet op een 'vegan'-versie overgestapt was. Bij de concurrenten geen ei te bekennen, wel komkommer, tomaat, paprika, olijven en ui. Of wacht, zijn dat blokjes kaas bij Facebook? Het kunnen ook croutons zijn.

Er zijn overigens nog wel meer emojis die een update kunnen gebruiken, schrijft The Independent. Zo zit op Google's pizza-emoji (en die van Apple) pepperoni en bevat de emoji voor ‘een pan met voedsel’ zowel garnalen als mosselen. Die emoji’s kunnen volgens The Independent dus nog wat vegetarischer.
Dit artikel afdrukken