image


Vandaag is het de tiende dag dat ik alleen maar grijs zie buiten. Een lichte mist hangt boven de plas achter ons huis en de populieren zijn half zichtbaar. Ik word er narrig van!
Gedachten aan mijn twee Provençaalse winters woelen door mijn hoofd. Daar bloeit de mimosa nu. Wilde bloemen beginnen al te bloeien. De amandelboom bloeit. Zucht.....
Hier heb ik nog geen krokusje gezien, maar ik kan wel iets met het eten doen. Geen krokusgeel of paars, maar warm rood, geel en groen-zomerse kleuren voor een onovekomelijk fraaie winterdag. Dankjewel olijfolie, dat je de gedroogde tomaten van de zomer hebt bewaard. Dank je kweker dat je doorgaat met rucola en paprika kweken. En dank je, exotische couscous, waardoor ik aan de markten in het zuiden denk.
Met deze ingredienten ga ik het deprimerende weer-geneuzel van Erwin Kroll te lijf.
Wie volgt?


1 grote bak Rucola
100 gram Couscous
16 Gedroogde tomaten (in olijfolie)
1 gele paprika
1 Knoflookteen
zout & peper
1 dl.Olijfolie

Was de Rucola en droog hem in een slacentrifuge of theedoek. Kook 1 dl. water. Doe de couscous in een kom, voeg 1 theelepel zout toeen een scheut olijfolie. Giet hier het kokende water overheen, leg een dekseltje op de kom en laat de couscous 10 minuten weken.
Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en de gele paprika in blokjes. Doe de rucola en de groenten in een ruime kom. Warm in een koekenpan een scheut olijfolie op en knijp hierin de knoflookteen uit. Goed roeren, anders verbrandt de knoflook. Haal met een lepel de couscous los en bak hem rul in de olie. Schep olie, couscous en knoflook door elkaar tot een losse massa. Laat het mengsel wat afkoelen, doe er peper en eventueel nog wat zout bij en strooi het over de groenten in de kom. Meng alles luchtig met een slacouvert en giet de laatste olijfolie eroverheen. Als er niets meer over is van de olijfolie gebruik dan een ¼ dl. Olie extra.

Lekker met Turks brood!
Dit artikel afdrukken