Imagine5 wil door verhalen te delen over duurzame initiatieven het bewustzijn vergroten dat de verandering al begonnen is. "De toekomst behoort toe aan degenen die durven, degenen die het schijnbaar onmogelijke mogelijk maken, de alledaagse helden van verandering onder ons," en die helden komen aan het woord en aan bod in het magazine. De verhalen variëren van een reiziger die elk land in de wereld bezocht zonder te vliegen tot aandacht voor verduurzaming in de voetbalwereld en muziekindustrie.
Vanuit die mindset organiseerde Imagine5 samen met Contrast, het drijvende restaurant op de NDSM-werf in Amsterdam, een serie diners. Doel: met het innovatieve menu als gespreksstarter de bewustwording over de waarde van water als bron voor mens en natuur vergroten. Chef-kok Iñaki Bolumburu (Pure C**, Noma***, Mugaritz**, Nerua*) prikkelde de zintuigen met water in al zijn verschijningsvormen, van ijs tot vloeistof, schuim en damp.
Het was de eerste keer dat Imagine5 zo'n high end-evenement organiseerde, vertelde CEO Mie Dahlquist aan tafel. Het eten was verrukkelijk. Het gezelschap, een bonte mix van culi's, koks en Imagine5-teamleden, genoot met volle teugen. De gesprekken waren geanimeerd.
En toch knaagde het bij ons. We aten geweldig en hadden een topervaring. Maar worden in zo'n setting de zaadjes geplant voor de duurzame transitie? Is 'vieren van water' met een exclusief diner dé manier om druppelsgewijs bij te dragen aan een betere planeet? Misschien juist wel en is het "zo cool dat het besmettelijk is". "It's happening", is de uitzwaaier op de achterflap van het magazine. We geven het in ieder geval maar even door als dank voor een heerlijke avond.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog