Met zowel binnen- als buitenactiviteiten kan je onder alle weerscenario’s proeven van de pittige producten van professionals en amateurs. Ook kan je deelnemen aan verschillende wedstrijden om te bepalen wie de grootste portie pittigheid aankan.

Pittige markt en muziek
Van extreem spicy sauzen en Mexicaanse dodenmaskers tot innovatieve middelen om je planten mee te verzorgen. Tijdens Dutch Chili Fest’s Pittige Markt waan je je in een walhalla met scherpe prijzen en producten. Een plek voor pittige lifestyle en allerlei peperige producten, eetbaar en oneetbaar. Op eetgebied kan je natuurlijk je smaakpupillen op de proef stellen, alhoewel het niet per se flaming hot hoeft te zijn. Lekker, plant based, verantwoord en vers eten. Dit jaar kan je tijdens het Dutch Chili Fest voor het eerst genieten van een food area buiten aan de voorkant van het Klokgebouw! Ook is het fijn om te weten dat veel eten afkomstig is van boeren uit de omgeving.

Op het Dutch Chili Fest kun je weer komen meeswingen met een zeer scherp muziekprogramma. Met een breed scala aan klanken met een pittige Zuid-Amerikaanse inslag. Geen muziek uit een doosje, maar authentieke americana, cajun, roots, bluegrass en feestelijke mariachi-klanken waarbij je vanzelf met de heupjes gaat wiegen. Voor het volledige muziekprogramma kan je kijken op de website.

VERS Academy programma
Tijdens de lezingen van de VERS Academy kun je deelnemen aan serieuze discussies die cultuur en educatie mixen, met plezier en vermaak. Samen met de andere peperfans zul je je buigen over voedselvraagstukken zoals het voeden van de groeiende wereldbevolking, het reduceren van de foodprint en eerlijk en gezond eten. Aan het programma voor de VERS Academy wordt nog gewerkt.

kids
Dutch Chili Fest is niet alleen een festival voor liefhebbers van eten waar je blaren van op je tong krijgt. Je kunt ook kiezen voor het bijzondere aanbod op Dutch Chili Fest dat wat milder en bijvoorbeeld vega- en kindvriendelijk is. Dit jaar richt het festival een speciale kinderarea in voor de kleinste chilipepertjes.

SCOVILLE SUICIDE
Ben je klaar voor een jalapeño suicide?! Dutch Chili Fest staat bekend om zijn competities. Als bezoeker met lef kunnen kun je je peperresistentie tonen door deel te nemen aan de Heetste Hamburger van Nederland-wedstrijd. Ook kan je dit jaar op locatie onderzoeken en meten wat pittig eten met je lichaam doet. Spicy thuiskoks kunnen uitblinken tijdens de Hot Sauce & Sambal Show Off waar signature sambals en hete sauzen door een vakkundige jury worden getest. Winnaars maken kans op de Dutch Chili Fest Award.

Inschrijven voor de Heetste Hamburger van Nederland en Hot Sauce & Sambal Show Off kan via info@bureauzwaardvis.nl.

Informatie
Data en tijden: zondag 10 september van 12.00 tot 20.00 uur
Kosten: toegang is gratis.
Locatie: Eindhoven, Klokgebouw 50. Het hart van het industriële Strijp-S en op een steenworp afstand van station Strijp-S.
Dit artikel afdrukken