Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming, staat in zijn wekelijkse column even stil bij de brief van staatssecretaris Dijksma en minister Schippers waarin zij stellen dat de overheid de keuring van vlees weer volledig in eigen hand neemt. Hij betreurt het dat de betrokken bewindslieden niet duidelijk maken 'hoe' dat concreet gemaakt gaat worden. Ze wijden volgens Dales geen enkele gedachte aan de manier waarop omgegaan gaat worden met dierenwelzijn.

Dales is stellig: "Je bant vleesfraude niet uit zolang je de kiloknaller laat bestaan". Daarom was hij blij dat hij door een supermarkt uitgenodigd werd om juist wel over dat dierwelzijnsaspect te praten. Die super had er zelfs een nieuwe manager aangenomen 'die zich 100% gaat richten op maatschappelijk verantwoord ondernemen met oog voor dierenwelzijn'.

Het brengt Dales tot de volgende samenvatting van zijn week: "de overheid snapt dat het anders moet, maar weet niet zo goed hoe, supermarkten zien dat ook en gaan met ons in gesprek. Dat biedt in ieder geval hoop en perspectief!"
Kennelijk wordt de overheid steeds minder relevant, maar vinden we toch dat die van alles moet doen.
Dit artikel afdrukken