Dales is stellig: "Je bant vleesfraude niet uit zolang je de kiloknaller laat bestaan". Daarom was hij blij dat hij door een supermarkt uitgenodigd werd om juist wel over dat dierwelzijnsaspect te praten. Die super had er zelfs een nieuwe manager aangenomen 'die zich 100% gaat richten op maatschappelijk verantwoord ondernemen met oog voor dierenwelzijn'.
Het brengt Dales tot de volgende samenvatting van zijn week: "de overheid snapt dat het anders moet, maar weet niet zo goed hoe, supermarkten zien dat ook en gaan met ons in gesprek. Dat biedt in ieder geval hoop en perspectief!"
Kennelijk wordt de overheid steeds minder relevant, maar vinden we toch dat die van alles moet doen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Dick B, volgens mij is minder dan 0,1 % van het rundvlees onveilig.
Een paar vragen: hoe kom jij aan 20% ? welk rundvlees ? melkvee ? vleesvee ? gehakt ? luxe delen ? dikke delen ? grainfed ? grassfed ? combi ? waar geboren ? waar afgemest ? waar geslacht ? slachtleeftijd ? gerijpt ? zo ja, hoe ? gangbaar ? biologisch ? kosher ? halal ? hoe bereid ? bbq ? grill ? stoven ? bakken ? relevante kerntemperaturen ? bewaartemperaturen ? transporttemperaturen ?
Graag je inhoudelijke antwoorden (met bronvermelding) van deze voorlopige vragen. Tnx !
Ik zal u verklappen dat ik het besluit tegen een omroep kwalificeerde als 'voor de bühne' en 'inhoudelijk zwak als je begrijpt aan welke organisatorische voorwaarden voldaan moet worden om het te laten werken'. Ik ben dan ook verbaasd dat het COV er positief over is. Mogelijk zien ze ook wat ik zie, maar dan is dan buitengewoon slecht nieuws voor ons als consumenten.
Wanneer wordt er eens naar boerenwelzijn gekeken en een boerenwelzijnssterrensysyeem opgestart, dan vrees ik dat er geen ster wordt geplakt op producten omdat de NGO's en een paar zeurkousen altijd wat te klagen heeft.
Leuk dat dierenwelzijn meer serieus genomen lijkt te worden.
Nu het mensenwelzijn nog: bijna alle kip, 20% van het rundvlees en 40% van het kalfsvlees is ook nog eens onveilig.
Wordt het, als daar na jarenlang tientallen doden nog steeds niet eens normen voor gesteld worden, en door een RIVM of NVWA ook niet over gepubliceerd wordt,
niet een keertje tijd voor een Mensenbescherming naast die Dierenbescherming?
Sterrensysteem MensenBescherming (Concept):
===========================================================
1 Mensenbescherming-ster voor antibioticavrij
2 Mensenbescherming-sterren voor antibioticavrij en minder dan X % ESBL & MRSA
3 Mensenbescherming sterren voor AB-vrij én vrij van multiresistente bacteriën?
Zoiets? Zijn hier nog Wakkere Mensen? Wie doet er mee?
Toch ook weer om niet goed van te worden dat er nu weer een aantal verdachten van antibioticafraude vrijuitgaan wegens een vormfout?