Dales is stellig: "Je bant vleesfraude niet uit zolang je de kiloknaller laat bestaan". Daarom was hij blij dat hij door een supermarkt uitgenodigd werd om juist wel over dat dierwelzijnsaspect te praten. Die super had er zelfs een nieuwe manager aangenomen 'die zich 100% gaat richten op maatschappelijk verantwoord ondernemen met oog voor dierenwelzijn'.
Het brengt Dales tot de volgende samenvatting van zijn week: "de overheid snapt dat het anders moet, maar weet niet zo goed hoe, supermarkten zien dat ook en gaan met ons in gesprek. Dat biedt in ieder geval hoop en perspectief!"
Kennelijk wordt de overheid steeds minder relevant, maar vinden we toch dat die van alles moet doen.
Dick B, volgens mij is minder dan 0,1 % van het rundvlees onveilig.
Een paar vragen: hoe kom jij aan 20% ? welk rundvlees ? melkvee ? vleesvee ? gehakt ? luxe delen ? dikke delen ? grainfed ? grassfed ? combi ? waar geboren ? waar afgemest ? waar geslacht ? slachtleeftijd ? gerijpt ? zo ja, hoe ? gangbaar ? biologisch ? kosher ? halal ? hoe bereid ? bbq ? grill ? stoven ? bakken ? relevante kerntemperaturen ? bewaartemperaturen ? transporttemperaturen ?
Graag je inhoudelijke antwoorden (met bronvermelding) van deze voorlopige vragen. Tnx !