De Britse maaltijdbezorger Deliveroo trekt zich zo ongeveer met onmiddellijke ingang, per vrijdag 16 augustus aanstaande, terug uit de Duitse markt.

Restaurants, bezorgers en werknemers kregen dat vandaag per mail te horen. Duitsland telt zo'n 1.000 Deliveroo-bezorgers, die net als in Nederland als zzp'er opereren.

Deliveroo beperkte vorig jaar al zijn bezorgactiviteiten in een aantal Duitse steden, maar noemde München, Hamburg, Berlijn, Keulen en Frankfurt toen nog als groeimarkten. Nu zegt het bedrijf zich volledig te willen concentreren op groei in markten waar de omzet sneller toeneemt dan in Duitsland. Deliveroo is in 14 landen actief, waaronder Nederland en België en ook in Azië.

Het lijkt er op dat de aangekondigde fusie van de Nederlandse concurrent Takeaway.com - dat eind vorig jaar al de Duitse activiteiten van Delivery Hero overnam - en het Britse Just Eat, Deliveroo eieren voor zijn geld doet kiezen.

In de maaltijdbezorgwereld is het cruciaal om in een land het marktleiderschap te kunnen claimen. Overigens sluit Deliveroo een terugkeer in Duitsland, op termijn, niet uit.Spiegel - Deliveroo: Lieferdienst zieht sich aus Deutschland zurück
  • Deel
Druk af