Het Europees Parlement is een bedrijf waar aan de lopende band proefballonnetjes worden gefabriceerd op kosten van de burger. Chocoladesigaretten verbieden om roken te ontmoedigen, dat soort dingen. De nieuwste is het idee dat als je het Europees schoolkind maar volpropt met fruit, dat ze dan geen patat en chips meer eten en dus niet dik worden. In Nederland zou het een succes zijn en dus moet het budget meer dan vervijfvoudigd worden naar 500 miljoen. Ik heb even gegoogled, maar kan nergens vinden dat in Nederland schoolfruit aantoonbaar en structureel voor dunnere kindertjes heeft gezorgd, wat in onderstaand persbericht wordt gesuggereerd. EP'er Esther de Lange zegt zelf op haar website: "Volgens de Europese Commissie toont wetenschappelijk onderzoek aan dat elke uitgegeven euro aan schoolfruit resulteert in een ziektekostenbesparing van € 1,65." Heeft iemand hier cijfers die dat bevestigen? Zo ja, waarom geven we dan geen miljard extra uit?

"Het Europees Parlement wil het EU-plan voor schoolfruit fors uit breiden. Het fruit moet voorkomen dat de kinderen zich dik eten aan patat en chips. In de EU zijn naar schatting 22 miljoen kinderen met overgewicht.De parlementsleden vroegen de EU dinsdag in een resolutie het budget ruim te vervijfvoudigen van 90 naar 500 miljoen euro. Dat meldt het AD. Brussel wil in alle EU-landen fruit uitdelen aan scholieren, na het succes in Nederland. ‘Met het huidige geplande budget krijgt een scholier eenmaal per week fruit’, zei CDA'ster Esther de Lange. ‘Dat is veel te weinig. Met deze resolutie willen we een signaal geven aan de landbouwministers.’

Minister Gerda Verburg (Landbouw) begint dinsdagmiddag aan driedaags EU-beraad waarbij ook een akkoord over schoolfruit op de agenda staat. Verburg vindt 180 miljoen euro van de Europese Commissie en de 27 EU-landen samen voldoende."


bericht weggeplukt bij snackkoerier.nl
Dit artikel afdrukken