Tijdens de Dag van het Groene Genieten willen de Natuurhoeve en Lebo Kaas u op een inspirerende manier betrekken bij hun kijk op duurzaamheid en de ontwikkeling van mooie smaken en producten. De dag duurt van 09.30 tot 13.30.

In 2011 is de Natuurhoeve (en ook zusterbedrijf Lebo Kaas) begonnen met haar duurzaamheidsprogramma 'DUURZAME WEIDEZUIVEL'. Als kleine zuivelspeler hebben we ambitieuze stappen gezet om onze producten verder te verduurzamen. Dat doen we in onze eigen productie, maar ook samen met onze belangrijkste toeleveranciers: de boeren! Met hen werken we aan een betere leefomgeving voor ons als mens, maar ook niet te vergeteren voor de koeien. Onder de titel "Groen Genieten!" willen wij u van harte uitnodigen om met ons mee te denken hoe duurzaamheid en smaak met elkaar samen kunnen gaan.

Enkele hoogtepunten uit het programma:
- Introductie 'Duurzame Weidezuivel' en nieuwe productlijn Natuurhoeve
- Scherpe visies van Dick Veerman (Foodlog.nl), Katja Gruijters (fooddesigner, mooivannature.com), Frank Verhoeven (Boerenverstand.org)
- Feedback van de kritische duurzame consument
- Verkiezing van het lekkerste toetje (co-creatie met de consument in het Toetjeslab)
- 'De koe in het zonnetje': bij een van onze boeren afsluitende lunch tussen de koeien, introductie website en huldiging van Gerda 13, de 17-jarige koe van Fam. Benschop

De dag wordt begeleid door Jan van Betten, oprichter van Nudge, het eerste duurzame consumentenplatform van Nederland.

Locatie: de Natuurhoeve, Benedeneind NZ 322, 3405 CB Benschop
Aanmelding: duurzamezuivel.nl
Dit artikel afdrukken