Een foto van Albert Heijn. Maar het gaat niet om Albert. Het gaat om de reepjes en al die supers die het doen. Het is absurd. Aanbiedingen zijn nog absurder.
Deze week zijn bij Albert Heijn stukgesneden kipfilets in de aanbieding. Van € 7,99 voor € 4,99. Voor zo'n aanbieding moeten extra veel kippen worden geslacht want mensen gaan er extra veel van kopen. Ze gaan alleen niet extra veel poten, vleugels en andere onderdelen eten. Maar liefst tweederde van dat al spotgoedkope beest blijft over en moet goedkoop worden doorgedraaid.
Ook al zijn ze er elders blij mee, ik vind het krankzinnig. Waarom? Kipfilets zijn niet lekker. Ze zijn gortdroog. En wil je ze al, eet ze dan heel en snij ze niet aan stukjes alsof het afsnijsel is. Wil je reepjes kip, neem dan dijen en snij die in reepjes. Ze zijn veel smakelijker en bakken beter.
Vandaar mijn voorstel: nooit meer kipfiletreepjes in de aanbieding zonder even goedkope dijfiletreepjes ernaast. Wedden dat die laatste in no time die filetreepjes eruit concurreren.
Als we een actie starten op twitter maken we nieuws: "Geen kipfiletreepjes meer graag #dijfiletreepjesaub" Please RT.
Come on. Weg met de filetreepjes!
Dit artikel afdrukken
Ook al zijn ze er elders blij mee, ik vind het krankzinnig. Waarom? Kipfilets zijn niet lekker. Ze zijn gortdroog. En wil je ze al, eet ze dan heel en snij ze niet aan stukjes alsof het afsnijsel is. Wil je reepjes kip, neem dan dijen en snij die in reepjes. Ze zijn veel smakelijker en bakken beter.
Vandaar mijn voorstel: nooit meer kipfiletreepjes in de aanbieding zonder even goedkope dijfiletreepjes ernaast. Wedden dat die laatste in no time die filetreepjes eruit concurreren.
Als we een actie starten op twitter maken we nieuws: "Geen kipfiletreepjes meer graag #dijfiletreepjesaub" Please RT.
Come on. Weg met de filetreepjes!
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Maar het is niet waar dat de dijenreepjes de filetreepjes eruit zullen concurreren. Dat geef ik je op een briefje. Mensen willen geen stukjes vet en drel en zeen in hun vlees. En dat zit er nu eenmaal in kippenboutenvlees.
Ga ze dan vertellen dat het veel lekkerder is!
En trouwens: vind jij die dijfilets van tegenwoordig er slecht uitzien?
Helemaal mee eens.....
Mag niet , kweet het , mag niet meedoen op Foodlog's Achtergrond , heb slechts 2 sterretjes .... en dan ook nog zondigen of -topic te zijn , foei ... ik roep de toorn van ballotage-cie. over me af ... , maar kan het niet laten te reageren op Nick's mooie item over drop omdat ik gek op drop ben , so be it.
@ Nick Trachet , zit zojuist een laatste drop-ijsje op een stokje van Aldi te genieten , zoet ijs en zoute drop , geweldig lekkerre combinatie !
Ik heb geen idee hoe de dijfilets eruit zien. Ik weet alleen dat ik steeds vaker bouten koop en ze ontbeen, maar heb me wel over die fliebertjes heen moeten zetten. Het zijn er ook teveel om weg te kunnen snijden. Maar het mooie is dat je er bij het eten geen last van hebt.
Je kunt het mensen wel vertellen, Dick, maar het gaat er echt niet meer in. Dat is een ontwikkeling geweest die onomkeerbaar is. Mensen willen mager vlees. Dat het droog is maakt ze niet uit. Of ze geven gewoon de schuld aan de slager/supermarkt/plofkip.
Wat mij trouwens wel opvalt, jij klaagt altijd dat die bouten zo incourant zijn, maar voor filets krijg je 100% vlees, aan bouten zit nog een zooi afval. Bij appie koop je een kilo filet voor 5,69 of een kilo bouten voor 3,66. Maar aan die bouten hou je minder dan een kilo vlees over en het kost je extra werk ook. Ik snap dat nooit zo goed...
Robin, naar de winkel. Dijfilets bekijken.