Ook al zijn ze er elders blij mee, ik vind het krankzinnig. Waarom? Kipfilets zijn niet lekker. Ze zijn gortdroog. En wil je ze al, eet ze dan heel en snij ze niet aan stukjes alsof het afsnijsel is. Wil je reepjes kip, neem dan dijen en snij die in reepjes. Ze zijn veel smakelijker en bakken beter.
Vandaar mijn voorstel: nooit meer kipfiletreepjes in de aanbieding zonder even goedkope dijfiletreepjes ernaast. Wedden dat die laatste in no time die filetreepjes eruit concurreren.
Als we een actie starten op twitter maken we nieuws: "Geen kipfiletreepjes meer graag #dijfiletreepjesaub" Please RT.
Come on. Weg met de filetreepjes!
@ Hans
Bij varkensvlees heb je een vergelijkbare situatie. Een deel van de varkensrib, dat grenst aan de nek is donkerder van kleur en er loopt een laagje vet doorheen. Consumenten zijn niet bereid om dit deel van de rib als varkensfiletlapjes te kopen. Sinds enkele jaren probeert men dat stukje vlees dan maar wat exclusiever op de markt weg te zetten, onder de noemer "varkensribeye". Een leuke poging, maar nog niet erg succesvol....
@ Dick,
Mensen moeten een stukje vlees weer leren waarderen. Er is nog steeds een groot aanbod in onze Westerse / Nederlandse wereld. Over het algemeen hebben we in Nederland nog steeds veel te besteden. Tegelijkertijd wordt ons ingeprent dat "vet" absoluut uit den boze is. Met als gevolg, de al eerder aangehaalde keuze van de consument. Deze realiseert zich alleen niet meer dat juist dat beetje vet voor de smaak van het product zorgt. Diezelfde consument denkt daarnaast dat dit stukje vet hem dik maakt, terwijl dit juist weer wordt veroorzaakt door een onbeheerst voedingspatroon.
Oplossing: de bezuinigingen versneld doorvoeren waardoor de koopkracht lager wordt, iedereen verplicht naar de voedingsconsulent en een tv kok inschakelen die consumenten leert wat smaak is. Ik been die boutjes wel uit......