Je kunt ze rauw eten. Ze hebben een sappig mondgevoel en smaken fris en zurig. Zurig als zuring, maar dan met de knapperigheid zonder de hinderlijke zware zetmeligerigheid van een rauwe aardappel. Ze smaken lichtvoetig en lessen als het ware je dorst. In dunne plakjes doen ze het vast prima rauw door een salade of met een dressing van olijfolie en knoflook. Wij gaarden ze mee met een hele kip in de oven, zodat ze gaarden in het vet van het beest. Ze waren verrukkelijk met witte Vin de Savoie. Het is een aardappelig fris knolletje. Je kunt ze ook koken zoals een aardappel. We hebben het niet geprobeerd, zonde van het water, de energie en het gemak.
Iets voor Aldi? Of toch maar de Lidl? Delicieux Oca's, u-weet-wel het huismerk van Lidl. Seizoensgroenten die de anderen vergeten.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Leuk initiatief. De vergeten groenten hype leverde vaak slechts het inzicht op dat bepaalde groenten niet voor niets waren vergeten.
Er zitten natuurlijk wel juweeltjes tussen, zoals deze Oca.
@Dick Heb je nog meer van die tot nu toe relatief onbekende voorbeelden?
Zelfs Ton Vreeken heeft ze niet in het assortiment als ik het goed zie in zijn online catalogus! Dick, ik denk dat dit eerder een 'onbekende' groente is dan een 'vergeten'. Welke teler durft? Het lijkt me trouwens wel iets voor www.ommuurdetuin.nl
@Lizet: dat is raar, ik zag ze net nog staan. Onder 'eetbare knollen'=> 'rest eetbare knollen'.
Hebben jullie ze weleens gegeten? Het was in ieder geval mijn 1ère en ik vind dat er potentie in zit. Ik neem er mee naar Nederland om ze daar te testen in de Airfryer die in Utrecht staat. Ik vermoed dat er iets heel lekkers uitkomt. Ook al weer kant-en-klaar.
Nee, maar je maakt me wel nieuwsgierig. Ik zal eens rondneuzen.