We waren van plan te gaan tot 50 en dan een nieuwe serie te starten op basis van lezersvragen. Die kunnen op velerlei gebied liggen. Voedingsmedisch bijvoorbeeld. 'Wat is het verschil tussen het nemen van omega 3 tijdens de maaltijd of op zichzelf? Of 'is het waar dat voedingssupplementen geen enkele zin hebben?' Of 'Wat is het verschl tussen plantaardige of dierlijke eiwitten?' Ook zijn heel andere vragen denkbaar. Bijv. 'welke tomaten zijn het lekkerst en waar kun je die aan herkennen?'. Of 'Verkoopt de keurslager ander vlees dan de supermarkt?' Of 'waarom kost een kleine verpakking zoveel meer dan een grote?' Of 'is een krop sla zelf wassen duurzamer dan een zakje gewassen en gesneden k&k sla?' Of 'houden we in Nederland verschillende soorten varkens en worden die allemaal gewoon als 'varken' verkocht?' Of 'Welke eetbare, maar onbekende vissoorten zitten er in de Noordzee?' Of 'zit er in een zakje afgewogen aardappelen van een kilo echt een kilo?'
Laat het ons hieronder weten. We zullen ze met behulp van experts proberen zo compleet als maar enigzins mogelijk te beantwoorden.
Overigens: we zoeken nog de afsluitende 50e keukenbenodigdheid. Stuur uw inzending naar redactie@foodlog.nl
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Er zijn een aantal dingen die ik heeeel erg graag zou willen weten.
Ik zal de mijn gewenste vraag stellen, en ook mijn huidige antwoordt (wat dan weer zou kunnen veranderen).
Melk, is melk nu wel zo gezond als men denkt en zegt?
-kunnen we dat vragen aan dokters, voeding specialisten, ziekenhuizen specialisten?
-ook vragen aan mensen die eerst veel melk dronken en nu niet meer, of andersom en waarom?
-werkt rauwe melk hetzelfde op cel niveau als gepasteuriseerd melk? (ik denk dus dat gepasteuriseerd en tot het eindigde bewerkte melk slecht is).
-kunnen we de macht structuren blootleggen in de melk industrie, dus politiek, bedrijf en wie doet de lobby en de 'wetenschap'.
-kunnen we in de geschiedenis gaan kijken waarom het toch zo is dat Nederland erg veel zuivel gebruikt per inwoner?
-kunnen we gaan kijken naar andere culturen en leefgemeenschappen en kijk of die melk drinken of niet?
Ander vragen zijn,
-kunnen we mensen an het woord laten, dus met veel verschillende achtergronden die verschillende meningen hebben over de energetische waarde van voedsel.
-Of anders gezegd voedsel dient ons in de cellen als de eerste noodzaak.
-is de 'voedings' (life force energy), waarde van producten uit de korte keten of snel van het land groter als de oneindige bewerkte producten?
Kunnen we de geschiedenis gaan bekijken waarom en wanneer men begonnen is met al de huidige toevoegingen in voedsel, dus tabellen, welke, wie en waarom.
Hebben Voeding supplementen zin? Vindt ik een goede, ik denk namelijk van niet.
Laat politieke partijen meer aan het woord op thema's.
Want een land vertegenwoordigen is een andere taak als een multinational vertegenwoordigen, het vraagt andere kijk en verantwoordelijkheid, en zo dus ook alles mbt tot voedsel.
Waarom kan een Yogi in India een leven lang zonder voedsel, zie http://forum.fok.nl/topic/1456101
-Wat heeft men nodig, en wat niet, is er een specifiek dieet die voor allen geld.
-kunnen we de diëtisten naar huis sturen?
-waarom eten mensen erg emotioneel en geloven wat de reclame op tv men aanpraat.
-dat is een raar fenomeen, mensen gaan geloven wat men ze verteld en dan gaat men het kopen en denkt het is gezond....
-Kan dat gedachten proces bekeken worden, het lijkt wel mind manipulatie/control.
-is vlees eten gezond, zo ja elk type vlees, of toch niet alles?
-wat is dan eventueel een gezond aantal grammen per dag?
-Waarom eet men dan meer?
-vrije keus staat altijd voorop en is belangrijk, maar heeft men wel vrije keus?
-of denkt men dat men vrije keus heeft?
En dan vooral waarom schijnt de zon?
Het melkverhaal interesseert mij natuurlijk ook, en hier kan ik tzt nog wat info voor aandragen.
Ook de stukjes zoals die over de fosfaatkringloop vindt ik zeer interessant.
Naar aanleiding van een congres over voeding:
* waarom concentreren de industrie zich slechts op houdbaarheid en helemaal niet op smaak? (smaak werd in geen enkele presentatie of productpresentatie genoemd!)
* Waarom accepteren we als consument smakeloze houdbare producten?
Blijft het hier echt bij? Don´t be shy!
Ik zou wel willen weten of er van alle bakstenen die de afgelopen jaren zijn gebakken, het weten hoe de marges gemaakt worden, de Boerensuper, Kijkofhetklopt en het wakker schudden van producenten EN consumenten of daar een degelijk huis of onderneming van gebouwd kan worden. Je raakt een keer uitgepraat en de volgende stap geeft nieuwe stof.