Het platteland is zo vlak voor Pasen heel idyllisch. Het speenkruid bloeit, de duifjes tortelen in de bomen en de lammetjes huppelen door de wei. Bij vrienden van ons is het druk. Er is net een drieling geboren; één van hun zwarte stamboekschapen produceerde een koddig setje jong spul. We gaan even knuffelen en foto's maken. De lammetjes racen achter elkaar aan, snuffelen aan je handen, heel schattig allemaal. 'Het zijn wel drie rammetjes', zegt de fokker. En dan weet je het al. Deze lammetjes zullen geen hoge ouderdom bereiken. Vandaar dat dit ene lam alvast oefent hoe het in de braadslee moet liggen.
Dit artikel afdrukken
Na een nachtje slapen heb ik bedacht dat de eerste proeverij alleen met lamsvlees gaat. Ik verwacht met een week of 4. Bij interesse of vragen gewoon even mailen, dan ga ik er mee verder.
Hartger
Ik prefereer een heldere proeverij van lamsvlees, en desnoods nog wat anders. Niet een culinair circus met van alles te proeven, dan ga ik wel naar een slowfoodmarkt ofzo.
Jan, dat klopt en dat doen we. Komende week.
@Dick, zeer binnenkort dan eens over hebben over die proeverij. Hoe, wat, waar, wie,wanneer, enz. Er komt steeds meer te proeven bij. Heb laatst een conceptidee naar je gestuurd, daar zouden we het nog over hebben.
Ga ik doen.
Meer deelnemers kunnen zich melden via dit medium of via hvandiest@hotmail.com, mocht dat niet al ergens staan. Bij mij staat dus de vakantieboerderij met keuken ter beschikking, tot zo'n 25 mensen is er ruimte genoeg. En dan een avond kwaliteit en/of nieuwe dingen proeven. Ik ga ermee aan de gang.