Het platteland is zo vlak voor Pasen heel idyllisch. Het speenkruid bloeit, de duifjes tortelen in de bomen en de lammetjes huppelen door de wei. Bij vrienden van ons is het druk. Er is net een drieling geboren; één van hun zwarte stamboekschapen produceerde een koddig setje jong spul. We gaan even knuffelen en foto's maken. De lammetjes racen achter elkaar aan, snuffelen aan je handen, heel schattig allemaal. 'Het zijn wel drie rammetjes', zegt de fokker. En dan weet je het al. Deze lammetjes zullen geen hoge ouderdom bereiken. Vandaar dat dit ene lam alvast oefent hoe het in de braadslee moet liggen.
Dit artikel afdrukken
Lizet, normaal reageer je op dit soort tips, mogelijk aan je aandacht ontgaan, dus nog maar eens..
Overigens is dit de tijd dat ik in mijn schapenwei weer de wilde zuring en de distel de kop op zie steken, dus dat wordt weer spuiten en verweiden..
de tip, die mogelijk je interesseveld betreft:
Van 5 april tot 4 juli de Tentoonstelling ‘Heilige Boontjes’
De officiële opening vindt plaats op 31 maart 2010
Vergeten groenten, fruit en kruiden uit de Abdijtuinen (!)
In samenwerking met Abdijmuseum Ten Duinen te Koksijde
adres: Steenstraat 28, Hulst
tel : 0114-320692
email: museum@devierambachten.nl
Heb toch gereageerd, Guillaume, in dezelfde draad, off topic weliswaar, of is dat niet doorgekomen? Het staat genoteerd, de opening ga ik morgen niet halen, maar ik ga er zeker heen! Nogmaals dank!
Opgevallen hoe weinig lam er in de superfolders in de aanbieding is? Aldi, lamsrack provencaals gemarineerd, kiloprijs 17.48; hoogvliet lamsrack eveneens provencaals kiloprijs 24, 98; AH Excellent lamslende onduidelijk voorbereid, kiloprijs 15.98, en lamsrollade voor op de boterhamkiloprijs 22,90.
That's all. Voor echt pril lamsvlees ga je kennelijk nog steeds naar de slager (of de boer).
"voor echt pril lamsvlees ga je kennelijk nog naar de slager.."
Wat vinden de foodlog-bezoekers daar nu van?
Had net Dick een mailtje gestuurd over het feit dat ik een schuur vol onbespoten lammetjes heb die naar "de handel" verdwijnen terwijl ik het idee heb dat de kwaliteit vlees die ik heb nauwelijks te vinden is voor de gewone, goedwillende en kieskeurige consument.
Een aanvulling op bovenstaande prijzen:
een volledig zuiglam van 25 kilo kost geslacht zo'n 120 euro, dus 10,- per kilo (want 50% afval).
Iemand nog, al dan niet on-topic, ideeën over hoe ik dit heerlijke spul beter bij de mensen kan krijgen die het echt waarderen, maar nauwelijks kunnen krijgen? Zou webwinkel met koel-verzending werken? Of moet er toch een vriezertje in de gang komen te staan? Hoewel weinig dingen zich zo slecht laten presenteren als geportioneerd ingevroren vlees.
Klootwijk, wat denk jij ervan?
Mijnheer of mevrouw Van Diest, u vraagt: 'Zou webwinkel met koel-verzending werken?' Nou en of. Ik denk dat zulke webwinkels een goede toekomst hebben. Ook omdat ze de vermaledijde tussenhandel kunnen uitschakelen. Verzendkosten zijn niet half zo bezwaarlijk als marge op marge op marge.
Het moet goed, overzichtelijk en waterdicht worden georganiseerd, dan werkt het fantastisch.
Utopie?
Welnee, ik liet vorige week via zo'n verzendhuis 8 verschillende soorten levende (!) schelpdieren bezorgen. Ze waren zo uit Oosterscheldewater geschept binnen 24 uur bezorgd (TNT). Geweldige kwaliteit en niet duur. En volkomen transparant, ik weet de leverancier, weet wat ie er mee deed, mag alles weten.
U hebt lammeren, ik denk dat u vooral van uw rammetjes af moet, maar u slacht ze niet zelf. Hoe werkt dat dan?