Zaterdag bokbier gekocht: Hooghe Bock van Bavaria. Op de kartonnen verpakking zit een losse sticker geplakt met de tekst: Volgens kenners / Best Getest.
Ik moet toegeven ik ben er in gestonken. Ik dacht hé Bavaria heeft "de" Bockbiertest gewonnen. Dus het zal wel goed zijn. Proberen dus.
Maar... de enige officiële Bockbiertest is pas op 24 oktober a.s. Zie: http://www.lekkerstebockbier.nl.
Ik kan verder op internet niets vinden over een test waar Bavaria als "best getest" uit komt. Maar misschien zoek ik niet goed.
Naar welke test verwijzen ze? Of hoeft dat niet? Of mag ieder bedrijf dat van zichzelf zeggen? "Bavaria adviseert Bavaria"
Zij van WC Eend mogen WC Eend adviseren. Ook Bavaria mag zijn eigen bier adviseren en zelfs het lekkerst vinden. Maar de wet bepaalt ook dat je niet mag jokken. Op een verpakking moet staan wat erin
Was Bavaria's Bock misschien de beste uit de Bockbiertest 2008? Nee, kijk maar bij de uitslagen op de site voor de Bockbierverkiezingen. Weet iemand hier waar en wanneer Bavaria Bock dan wel als beste uit de bus kwam?
Nagekomen (22/10): de sticker op Bavaria's Bo(c)k van Ho(gh)e gisting:
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Bavaria won in 2008 of 2009 een kleine consumentenpaneltest bij een nederlands consumenten tv-programma, Radar o.i.d.
Ik ben het met velen eens dat de trend naar steeds zoeter bier een jammerlijke ontwikkeling is. Mijn favoriete zwaardere bier is het bekende Duvel en La Chouffe.
Vriendelijke groet,
Wim
Voor wie er in geinteresseerd is, de uitslag van de verkiezing van Het Lekkerste Bockbier van Nederland 2009 (42 bockbieren van fles geproefd in vier proefrondes door een proefpanel van 122 personen, deels bierliefhebbers en deels willekeurige bierdrinkers) is te vinden op :
Uitslagen Het Lekkerste Bockbier van Nederland 2009
Vriendelijke groet.
GJ, ze zitten bij dat Hoogh gegiste Bockbier vooral te wachten op een Koecke van Eighen Deegh ;-).
Lizet, zeer belanghrijck voor de smaeckbelevinghe is vooral de toevoeginghe van de traditionele korrel zout. ;-)
GJ, ik dacht al dat ik het niet begrepen had ;-). Om geheel in traditie te blijven dien je bockbier met hooghe gistinghe wel verwarmd met een klont boter er in te nuttighen ;-).