Wel vind je bergen yoghurts met smaakjes. Zelfs de betere yoghurts - Heida en Weerribben - hebben tegenwoordig smaakjes. Met beide yoghurtmakers had ik het afgelopen jaar over hun yoghurts. Nederlanders willen die zure, dus hebben zij die zurige. Konden ze dan niet die lekkere romige maken, die je zelf ook thuis kunt maken? Jawel, en misschien vonden die zelf eigenlijk ook wel heel lekker, maar niemand vraagt erom en dus maken ze die niet.
Nogal wiedus. Als niemand het kent, vraagt ook niemand erom. Nu hebben dus ook de toppers 'smaakjes' en lijken ze op al die andere waarmee de zuivelrekken met hip gekleurde bakjes bij onze grootkruideniers al uitpuilen.
Belgen boffen. Daar is Danone van velours wel te koop, naast een stel concurrenten die ook zoiets maken. Zalig zacht romig. Bijna zoetig, zonder dat er suiker aan te pas komt. Daar doe je zelf wat fruit - of jam natuurlijk - in en je hebt iets geweldigs. Kan geen gekeurd Hollands yoghurtje tegenop. Of'ie nou opgeleukt is met bosvruchten (smaakt meestal naar
Maar ik zeur niet; het hoeft geen schapenyoghurt te wezen. Die Danone zou al mooi zijn.
Het zuivelschap staat vol, maar ik heb geen keuze.
Stelling: winkels barsten van de producten, maar bieden vaker dan je lief is te weinig keuze.
Is het culigezwam? Tranen van een verwende krokodil? Ik denk het niet. Wie kan bijv. het verschil proeven tussen cervelaatworst en 'Nederlandse' salami? Tussen achterham, schouderham en Yorkham? Of tussen chips met uien en chips met lenteuitjes? Tussen biefstukworst en ossenworst? Of tussen ....
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Op de poll heb ik ja aangevinkt. Wat ik nog meer mis is die echte zure yoghurt, die dik en lekker fris is. Fris is yoghurt nauwelijks meer, te vet, te romig, te niksig. Ook de karnemelk is niet meer echt zuur en ontbeert veel karakter. Je kunt er ook geen echt goede hangop meer van maken. Jammer. De kindersmaken prevaleren omwille van de omzet.
Vooral die DIK en fris is.Kan je na mijn idee al jaren niet meer krijgen.Romig kan je het altijd zelf maken.
Mijn moeder verdunde die overheerlijke yoghurt vroeger met melk.Weg yoghurt.
De Weerribben hebben al jaren met aardbei smaak.Wat dat dan ook moge zijn.Af en toe een sliertje of een gekookt stukje?.Nergens een mooie rode aardbei te ontdekken.Dan liever zelf verse aarbeien erdoor doen,door de naturelyoghurt.
Als je houd van mild,dan is de Eko,Griekse yoghurt uit Rolde erg lekker.
Ik heb altijd limoen in huis.Ideaal.
Heeft niemand bij jullie een Turk om de hoek? Suzme yogurt (met allerhande puntjes en accenten erop, maar dat kan op deze site niet)
Ik schreef een jaar geleden dit: http://www.brusselnieuws.be/artikels/eten-en-drinken/culinair-ontdekt-yoghurt
Hiero, in omgeving Mokum, kun je in iedere supermarkt uitstekende Turkse Yoghurt uit Duitsland met 15% room (en een lichtere versie) krijgen. Zal elders toch ook gewoon te koop zijn?
Ik koop ook graag Turkse yoghurt. Yoghurt bij de gewone supermarkt is vooral een kleuterproduct. Is het niet een Franse uitvinding om dat zo te positioneren? Je moet dan je broccoli opeten en dan krijg je als beloning zo'n plastic bakje met yoghurt en vruchtensmaak. Die eenpersoonskuipjes heb ik in elk geval eerder in Frankrijk dan in Nederland gezien.
Het is zeker geen culigeneuzel dat smaken teloor gaan. Er is een algemene vervlakking van de leidende cultuur aan de gang.