De cliënten in de verpleeg- en zorginstellingen zijn vooral gecharmeerd van de zichtbare aanwezigheid van een kok. Dat concludeert het vakblad Grootkeuken op basis van een analyse van de resultaten van het beoordelingssysteem van Gastvrijheidszorg met Sterren 2008. Van de tien
Als er deels componenten worden ingekocht hoeft dat in de beleving van de cliënten blijkbaar niet af te doen aan de kwaliteit. Belangrijker is dat er een betrokken kok staat, die er een eigen draai aan geeft en zelf bakt en braadt. Dat oogst duidelijk waardering, concludeert Grootkeuken.
bron: Grootkeuken met dank aan foodholland
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Het zien van de bereiding wekt vertrouwen.
Niet zozeer door wie, maar de omgeving waarin is volgens mij de belangrijkere en onbewuste factor. Daarnaast is een koksbuis als een doktersjas en een clip-bord; het maakt niet uit wie het meedraagt, instant expertise verwacht en vertrouwen geschonken.
Ook moet men het 'showelement' niet onderschatten, entertainment terwijl u eet.
Ailko,als zien doet verkopen en genieten,doet de kwaliteit van hoe het smaakt er dan niet meer toe?
Ik kan het me niet voorstellen.
Stel je hebt een kok die met de mooiste ingredienten kan en mag werken,maar deze persoon kan niet smakelijk koken,op de juiste manier het vlees,vis of anderzins bereiden,dan kan de kwaliteit van smaak van het eten achteruit gaan lijkt me.
@Anne, het zit hem in het woordje "kan" . Uiteraard is het eindresultaat van belang. maar als je dat op je bord krijgt zonder dat je de "kok' ziet, smaak het dus blijkbaar anders. Zo simpel is het nu eenmaal. Ook als die "kok" een acteur zou zijn, dan zou het net zo werken.
Willen we nu echt beweren dat mensen zombies zijn die geheel proeven met hun ogen?
Mij lijkt dat onzin, een schoenzool van een biefstuk blijft een schoenzool. Tot stront gekookte bonen ook (het was ooit de normale manier van klaarmaken).
Wat waarschijnlijk wel klopt: te veel mensen zijn te weinig gewend zodat ze hun eisen niet erg hoog stellen en weinig mogelijkheden hebben om kritischer te zijn. Misschien moeten de onderzoekers hun 'resultaten' eens door de bril van dat perspectief bekijken.
Nou, zo zwart wit is het niet. Maar ik zie en merk wel dat als mensen de kok kennen ze een stuk coulanter zijn. Het schijnt ook compleet not-done te zijn kritiek te hebben op het eten als je ergens te gast bent. Dus ik kan me bij bovenstaande verhaal wel wat voorstellen. Een aardige chef met mooie muts en dikke buik, dan smaakt het die oudjes meteen beter.