Aanwijzing: het heeft iets van doen met dit seizoen en de meeste mensen in Nederland hebben dit nog nooit gezien.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Een ouderwets plekje op de huid van een appel. Maar wat voor appel, wat voor plekje en waarom hebben nieuwerwetse appels geen plekjes meer en zien ze eruit alsof ze in de fabriek zijn gemaakt?
Het ras durf ik niet te raden. Ik vermoed dat het plekje niet van buiten (van een insect) komt.
Ik zet in op een sterappel.
Nee, ik zet nog hoger in. Een biologische sterappel van een hoogstamfruitboom. 3,50 euro per kilo op de Noordermarkt, Amsterdam.
Het bruine plekje lijkt me in verhouding te klein voor een (ster) appel. De structuur lijkt iets weg te hebben van een pruim. Of van een mango. Maar ja, die kennen we al dus dat zal het niet kunnen zijn.
Als ik twijfel, twijfel ik ook over dat plekje. Maar ja, elk sterappeltje is niet hetzelfde. Daarom denk ik ook aan een biologisch sterappeltje :-)