€ 399,-.
Om het zelf thuis te proberen moet je wel even 390 knikkers neertellen. In ponden zelfs, da's een beetje meer dan in euro's.
Wie gelooft zulk nieuws?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Wat een geweldig ding: "the alcohol is easier to absorb by the kidneys and therefore, hangovers are virtually eliminated." En nu maar hopen dat je geen katerig gevoel van de aankoop overhoudt..
Als Appie dat even voor me doet vind ik het prima.
Een onderzoek uit 1963 kon niet direct aantonen dat wijnveroudering door ultrasoon geluid werkt.
Maar ik kan niet uit het artikel opmaken of de wijn in een gesloten fles is behandeld.
heb jomanda gebeld. 'kan niet' zegt ze..
maar als ge uw goedkope fles tijdens een healing bij haar op het podium zet, dan kunt ge vooraf opgeven of ge de smaak van een petrus '47 wilt of een cheval blanc uit '59. niets ultrasoon, gewoon een healing met de kracht van de engelen...
maar etwa anders..
wat vindt ge er van de depôt voorzichtig sparen in uw fles of over houden na het decanteren, en dat laatste degusteren in een klein portglaasje... het depot vertelt u zeer veel over de wijn.
flauwe zever, of interessant ?
Hilarische onzin op vele fronten. De meeste wijn wordt niet beter door veroudering, alkohol wordt niet gemetaboliseerd door de nieren etc.
Snel verouderen van wijn kan overigens best. Gewoon warm en in de zon wegleggen.
Maar na een snelle zoektocht vond ik dit obscure pseudo wetenschappelijke Japanse artikel. Veroudering geeft echt geen verkleining van water ethanol clusters. Wel angstig dat kwakzalverpraat van een dubieus instituut in de wetenschappelijke literatuur terecht komt. Niet de eerste keer helaas, je kunt ook positieve artikelen over gebedsgenezing en homeopathie vinden.
Physiol Chem Phys Med NMR. 2000;32(1):13-9.
Physical aging by soft ultrasonic wave enhances ethanol metabolism: metabolic process of wine as followed by 400 mhz 1H-NMR spectroscopy.Matsushita K, Nishina
M, Asakura T, Kamei S, Suzuki M, Yabe K.
Water Institute for Life and Natural Science Co., Ltd., Dome-Nanai-102, Kichijoji-honcho 1-36-12, Musashino-shi, Tokyo 180-0004, Japan.
In natural aging of spirits or wine, the dynamic structure of ethanol-water clusters changes to a smaller and more uniform state. Through experience we know that naturally aged ones have higher metabolism than the non-aged ones. Also, the same effect as natural aging can be obtained in various types of spirits or wines by the treatment for a period of time with soft ultrasonic wave (US). In this study, we compared ethanol metabolism in human subjects dosed with non-treated white wine (control = CON) and with US treated wine. Ethanol levels in human sera were followed by 400 MHz 1H-NMR spectroscopy after administration of wine doses. Experimental results indicated that ethanol metabolism was enhanced 18% in subjects when US treated wine was used rather than when non-treated (CON) was used. Other experiments using rabbits showed that a 20% ethanol-aqueous solution was absorbed 18% more rapidly by the group dosed with US wine than by the CON group. From these experimental facts, it was theorized that ethanol metabolism depends on the rapidity of ethanol absorption in the human body. And it can be concluded that US treatment brings about the same effect on spirits or wines as natural aging.