De Reclame Code Commissie zou zeggen dat iedereen natuurlijk weet dat ze gewoon uit de fabriek van Stegeman ofzo komen. Ik zag trouwens gisteren
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
albert heijn, dochter van moeder ahold, die haar eigen aandeelhouders grootschalig bedroog door de omzet van bedrijven waarin ze slechts participeerde, toch qua omzet volledig in haar groepsomzet mee te rekenen, zal er waarschijnlijk ook geen moeite hebben de ovens van stegeman als authentiek italiaans te beschouwen, omdat er onder in de oven een steen van mistige italiaanse herkomst is. kwestie van bedrijfscultuur.
een knuppel in het hok
als ik zo een aantal discussies,die gaan over de claim of iets wel echt ambachtelijk is, of qua origine integer, dan vrees ik, wat ik eerder opmerkte, we een zaak over het hoofd zien.
als alle vrouwen, met een letterlijk waardeloos stukje zirkonia in een gouden ringetje van 14crt hun juweel-illusie ontnomen moet worden, dan moeten we dat maar doen. maar of ge er iets mee opschiet ?
op dit blog draaikont men toch een beetje rond het feit, dat in de huidige voedseldistributie ‘illusie’ misschien wel een zeer sterk onderdeel van de promotie voor veilig en ‘vreetbaar’ voer is.
teveel opereert men hier met de voorkennis, dat wij wel weten waar abraham zijn mostaard haalt. er is een vorm van genoegzaamheid, die ik bespeur, in het feit dat ‘wij ons niet laten bedonderden’, terwijl we dat waarschijnlijk met producten uit andere branches dagelijks laten doen. van oogrimpeltjescrème tot de aankoop van een auto.
de probleem draait niet of die mortadella uit een antieke Italiaanse oven komt. natuurlijk stinkt dat. maar als de huisvrouw in kwestie ’s avonds een hollandse industrie-nep-ciabatta uit haar oventje haalt, een salade met olijfolie en namaak-balsamico klaarmaakt, daar de AH-mortadella bij serveert en nog een stukje nep-gorgonzola en ze legt een cd op van pavarotti, dan zijn, gerekend naar deze tijd, deze mensen ‘op niveau’ bezig. het is niet anders.
er is verdorie voor iedereen niet meer de mogelijkheid om zuiver en eerlijk te eten en genieten. een cohiba wordt onbetaalbaar, een margaux ook, en een gekookt varkensoor van een in stro gebrand hopelijk gecastreerd varken is nog veel moeilijker te verkrijgen. zo simpel ligt dat.
ik zou graag eens van u allen de argumenten horen en bewijzen zien, dat voor de totale bevolking een zuiver, niet gemanipuleerd voedseltraject haalbaar is. en niet alleeen nu, maar zeker in de komende 10-20 jaar.
nee ?
dan moeten we daar reëel mee omgaan.
eigenlijk, hoe zeer het me tegen de borst(en) stuit (zie eerdere reactie), is AH, als food-nepper WEL voedings-cultureel verantwoord bezig: verteerbaar vreten met een cultureel sausje, dat mensen even de illusie van culinair genot en beschaving geeft.....
Nee, Marieke, AH is voedingscultureel onverantwoord bezig. Waarom schreef ik je hier vanmorgen al.
Laat het maar lekker stuiteren tegen je Vlaamse borsten ;-)
Waarom zou dit niet in een Italiaanse steenoven bereid kunnen zijn? AH importeert vleeswaren, dus waarom deze niet?
De grote nep van Excellent is dat veel hogere kwaliteit belooft dan het levert. Maar zoiets wordt wel door de consument bestraft. @Dick, waarom heb je het kattenvoer niet geproefd? Belust als je bent op feiten is dat toch iets wat je wil proberen,voordat je erover oordeelt?
Marieke: misschien is het niet mogelijk om voor iedereen "zuiver en eerlijk" eten op tafel te zetten, vergezeld door een fles Margaux. Maar waar het in veel Foodlog-discussies om gaat is of fabrikanten en supermarkten voor de koper op de verpakking (laten) zetten wat de koper werkelijk naar binnen werkt! Dat is pas reeel omgaan met wat we eten en drinken.
Albert Heijn of Delhaize verkoopt toch ook geen wrange Bergerac met een Margaux-etiket erop? Dus geen kiwi-sap waar nauwelijks kiwi in zit, geen bioindustrie-eieren verkopen als scharrelei, geen boterhamworst van 10 euro/kilo verkopen als ambachtelijke italiaanse mortadella, geen nep-kaas verkopen als Noordhollandse boerenkaas, enzovoorts.