Het is de nachtmerrie van iedere sterrenchef, de droom van menig snackbarhouder: frikadellenvlaai met currysaus. Vanaf vrijdag te koop bij Aldi Nederland, schrijft Distrifood. Het idee van een frikandellenvlaai komt van Bakkerij Engels in het Limburgse Grubbenvorst, die er in 2016 als grap mee begon. De nieuwe delicatesse trok klanten uit het hele land en werd dan ook al snel geïmiteerd door Brabantse bakkerijen. Bakkerij Engels verkoopt nu dagelijks verse frikandellenvlaaien én vlaaien met currywurst. Dat kunnen wij ook, moet Aldi hebben gedacht. Op sociale media maakt de vlaai aardig wat los bij zowel voor- als tegenstanders.
Distrifood - Aldi lanceert frikandellenvlaai - Distrifood
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Daar is weinig nieuws aan, Multivlaai verkoopt al jaren elk jaar een dergelijke soort vlaai, dit jaar is het de pepernotenvlaai, verkrijgbaar vanaf 17 november.
Wat ik erger vind is dat er al kerstvreterijen bij de Ah te zien waren, zoals berlinerbollen in een stervorm, diverse soorten vruchtenbroden en stollen die allemaal op kerst slaan. Sint is nog niet eens aangelegd hier en ze komen daar alweer mee........en dan nog erger, een vruchtenbrood die al gevuld is met (room)boter en bruine suiker, alsof wij zo enorm stom zijn dat we dat al niet eens meer zelf erop kunnen doen............
Hebben we de frikandellenvlaai nog vers in het geheugen, pakt Aldi alweer door met een nieuwe vlaai-stunt: de kruidnootjesvlaai, meldt het AD. De vlaai is gevuld met speculaas-bavarois en een laagje pudding en bestrooid met kruidnootjes. Wel snel zijn, want de vlaai is alleen verkrijgbaar van vrijdag 17 november tot en met zondag 19 november, speciaal om de komst van Sinterklaas te vieren.
U eet regelmatig frikandellen zonder dat u dat in de gaten heeft, mevrouw Barkuis.
Eet u nooit vleeswaren en gehakt?
Nou, mij kon je dat vroeger gewoon vertellen hoor Sytske. Mijn broer deed dat een keer, ik trok gewoon mijn schouders op en smikkelede lekker door, hij hoopte natuurlijk dat ik het dan zou laten liggen, kon hij het opeten. Zijn die kinders tegenwoordig dan zulke tere zieltjes, truttebollen, mietjes en weet ik wat nog meer dat ze dan gelijk hun mond met chloor willen spoelen?
Als je ze daarmee aan de groente en fruit krijgt is het een goed idee, maar om nou eng te worden als men zegt dat er slechtafval in zit wat gewoon eetbaar is na bewerking is een beetje overdreven.
Heb je aleens gezien hoe de echte indianen in Noord-Amerika een geit verwerken en werkelijk alles wat eetbaar is ervan eten? Darmen worden bijv enorm goed uitgespoeld en gaan gewoon op de bbq om daarna lekker op te eten.
Na alles wat ik lees over frikandellen ben ik blij die niet te eten.
Zaterdag is hier, zoals gebruikelijk, vanaf eind van middag tot begin van de avond, de frituur in het Dorpshuis geopend en de kinderen die met lampions gaan lopen worden daar dan getrakteerd op patat met een frikandel.
Ik zal die kinderen maar niet vertellen wat er zoal in een frikandel kan zitten...