De Californische biotech startup Finless Food wil vis kweken uit cellen van vis, schrijft PSFK. Op die manier hoopt het bedrijf iets te kunnen doen tegen overbevissing. Het procedé van de 'labvis' is vergelijkbaar met dat van kweekvlees. Cellen van de bij consumenten populaire, dus commercieel interessante, blauwvintonijn groeien in een steriele omgeving. In theorie is één cel voldoende voor kilo's visvlees. Finless Food werkt nog aan het juiste, eiwitrijke, groeimedium. In enkele maanden groeien de tonijncellen uit tot een stukje tonijnfilet. De visfilets zouden binnen twee jaar op de markt moeten komen.
PSFK - The Future Of Sustainable Seafood Could Be Growing In A Lab
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
De Nederlandse onderneming Sofine verkoopt al een lekkere plantaardige visburger. Kweekvis zal een alternatief zijn voor wie sterk hecht aan authentiek visvlees.
Als ik het mocht bepalen, dan zou ik het geld en de kennis die nu voor de ontwikkeling van kweekvis worden gebruikt, besteden aan de ontwikkeling van kweek-ei of kweek-koemelk.