Vandaag, de eerste maandag van oktober, gaat traditiegetrouw het bockbierseizoen van start. Het aanbod is dit jaar met 125 verschillende bockbieren veel groter dan voorgaande jaren.
Cees-Jan Adema, directeur van de branchevereniging Nederlandse Brouwers opent het bockbierseizoen met gepaste trots : "Met ruim 125 nieuwe herfstbockbieren dit najaar, heeft de consument veel keuze. Bockbier is een prachtig seizoensbier dat zich bij uitstek leent om te combineren bij mooie gerechten". Afgelopen jaar waren er ruim 90 verschillende bockbieren op de markt.
Bockbier is de trots van de Nederlandse brouwer. Eén keer per jaar brouwen de bierbrouwers een beperkte hoeveelheid bockbier. Dat er dit jaar zoveel verschillende bockbieren te proeven zijn, is te danken aan de groeiende vraag van consumenten naar speciaalbieren, meldt Distrifood. Ook de snelle groei van het aantal lokale brouwerijen in Nederland zorgt voor extra veel nieuwe bockbiervariëteiten.
Smaak, seizoen en moment
Het merendeel van de bierdrinkers (78%) drinkt wel eens speciaalbier, blijkt uit het Nationaal Bieronderzoek van 2015. Witbier staat bovenaan (39%), maar ook bockbier is erg populair (27%). De belangrijkste reden voor het kiezen van een speciaalbiertje is de smaak. Ook het seizoen en het moment spelen een grote rol. Bockbier is een voorbeeld van een typisch seizoensgebonden bier dat consumenten kiezen om zijn veelzijdige smaak. In de herfst is bockbier verreweg het meest gedronken speciaalbier.
Tijdens het bockbierseizoen brengen restaurants speciale arrangementen. Adema: "Consumenten kunnen in november bockbier & spijs combinaties gaan proeven bij restaurants door heel Nederland". Op de website love-beer vind je recepteren die goed met bockbier combineren.
Fotocredits: 'La Trappe Bockbier', Bernt Rostad
Dit artikel afdrukken
Bockbier is de trots van de Nederlandse brouwer. Eén keer per jaar brouwen de bierbrouwers een beperkte hoeveelheid bockbier. Dat er dit jaar zoveel verschillende bockbieren te proeven zijn, is te danken aan de groeiende vraag van consumenten naar speciaalbieren, meldt Distrifood. Ook de snelle groei van het aantal lokale brouwerijen in Nederland zorgt voor extra veel nieuwe bockbiervariëteiten.
Smaak, seizoen en moment
Het merendeel van de bierdrinkers (78%) drinkt wel eens speciaalbier, blijkt uit het Nationaal Bieronderzoek van 2015. Witbier staat bovenaan (39%), maar ook bockbier is erg populair (27%). De belangrijkste reden voor het kiezen van een speciaalbiertje is de smaak. Ook het seizoen en het moment spelen een grote rol. Bockbier is een voorbeeld van een typisch seizoensgebonden bier dat consumenten kiezen om zijn veelzijdige smaak. In de herfst is bockbier verreweg het meest gedronken speciaalbier.
Tijdens het bockbierseizoen brengen restaurants speciale arrangementen. Adema: "Consumenten kunnen in november bockbier & spijs combinaties gaan proeven bij restaurants door heel Nederland". Op de website love-beer vind je recepteren die goed met bockbier combineren.
Fotocredits: 'La Trappe Bockbier', Bernt Rostad
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Allemaal mooi, maar wat is een bockbier?
Waarom is het seizoensgebonden?
Hier in het Zuiden is een bok/un boc gewoon een (verouderd) synoniem voor een pintje. zoals in het liedje:
Garçon, geft ma een bokske
veu ma en veu man mokske
Garçon, niet te gruut of niet te klaan
mo ‘t moet veul schoim op zaan