Een slager in Purmerend. Rijmpje boven de ingang van zijn winkel. Vreemd dat een geweten pur sang al genoeg is.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Inderdaad. Moet zijn "eten met een gerust geweten"
Daan, nu snap ik het. Maar 'gesust' geweten kan ook.
Ik denk dat de spatie een vergissing is: 'lekker eten meteen geweten' was de bedoeling.
Zou het vlees niet zo lekker zijn? - obligate grap natuurlijk. Als je het goed leest is de hele set boodschappen van Jan Koeman nogal overdadig. Koeman is alles:
- ambachtelijk
- 'scharrel'
- van de PvdD met z'n geweten
- ' bewust' (daar links is nog net dat woord te lezen - zou er 'kies bewust' staan?)
Dat zet je als kleine zelfstandige slager allemaal op je ruit om je te onderscheiden. Van andere kleine slagers, van de ketenslagers maar vooral van het grootwinkelbedrijf die deze detaillist de markt uit drijven. Dan ook maar meteen alles, moet Koeman gedacht hebben.
Maar wat is hij nou?
Jan, maak duidelijk dat je ambachtelijk de beste bent. Ik zag vanavond die man van AH weer met dat gras en die molshoop in zijn winkel. Die heeft ook al een geweten, want net als de PvdD laat hij de molshoop liggen. Dat schiet niet op. Scharrel en bio ook niet. Dat ligt ook al in de koelvitrine boven die molshoop.
Je hebt iets beters nodig.Een eerste suggestie:
Jan Koeman - eigen selectie en slacht (als je wilt: scharrelslager voor je naam, vooruit, dat herkent het publiek)
Dat het dan gaat om de beste dieren en dat die niet slecht hebben geleefd snapt iedereen. De PvdD vergeeft je toch niet, maar AH kan je niet meer nadoen.
@Dick, even ter info de scharrelslagers zijn een serieuze vereniging met een al even serieuze kwaliteitsbewaking. Je bent niet zomaar een scharrelslager. Ambachtelijk klinkt warm en betrokken maar voegt niets toe aan het product. Dus waarom niet: De echte scharrelslager die nog zijn vak verstaat!