Graag wil ik bij deze even wijzen op irritant gedrag van sommige gasten in de horeca, daartoe aangezet door mij. En mijn verzoek: doe mee! Zie: het Noordhollands Dagblad van 21 januari jl.
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Nu we het er toch over hebben: ik vind een mandje brood dat weggehaald worden stukken minder erg dan zo'n zielig, minuscuul afbakbroodje dat dan met een tang op een klein bordje wordt neergevlijd, naast een joekel van een botermes. Dat is pas zielig.
Bord aflikken leuk idee, maar waarom geen nationale Blijf Van Mijn Brood actie in de horeca?
Ailko, ik denk eigenlijk dat "wij" (de Nederlanders) er nu juist nog steeds niet anders over denken. In vrijwel alle ons omringende landen wel. Laten we het er dan maar op houden dat een stuk voortschrijdend inzicht hier nog geen grip heeft gekregen. In België en Frankrijk blijft het brood al minstens 25 jaar de hele maaltijd lang op tafel. Bij Comme Chez Soi in Brussel (klassieker kan het toch nauwelijks, dunkt me) ervoer ik dat bijvoorbeeld ook in 1986 al, toen ik er voor het eerst at.
@ Gerrit, absoluut niet alleen de Nederlands klassieke stijl.Dit is zoals het in de kern word aangeleerd in Europa. Kijkend naar de internationale wedstrijden moet er ergens een norm cq lijn zijn, dit is dus die norm!
Dat wij er nu anders over denken is een andere verhaal.
@Nick, ben bang dat service in restaurants en de bijbelse uiting van gastvrijheid hier niet op elkaar afgestemd zijn.
@ Ailko:
>> Dat is de klassieke stijl <<
Nou ja, de Nederlandse klassieke stijl.
Overigens, Wouter K, waarom zo ingewikkeld? Ik vind die gewoonte om je brood na het voorgerecht van tafel te grissen ook mateloos irritant. Ik vraag dan ook gewoon of ze het willen laten staan. En als ik meer wil, vraag ik bij. Wie dat weigert, mag mij de rekening voor aperitief en voorgerecht brengen.
Brood (en zout) moeten ALTIJD op tafel staan. Dat is een Bijbelse uiting van gastvrijheid. Mijn grootvader weigerde aan te zitten zolang er geen brood op tafel stond. Dat heeft natuurlijk te maken met de Franse keuken, waar brood het basisvoedsel vormt en alle andere gerechten een soort broodbeleg uitmaken.
"aangepast broodgarnituur" is erover. Het brood moet constant en goed van kwaliteit zijn, geen fantasie van de chef (zout ook niet).