imageRuimteaardappelen zijn in Shanghai de laatste culinaire rage.
De aardappelen, Paarse Orchidee Drie, zijn ontstaan uit gemuteerde zaden aan boord van een Chinees ruimtevaartuig. Ze worden gekenmerkt door een zoetige smaak en paarse kleur, aldus de Shanghai Daily. Kweker Haikou spreekt van een unieke kans om ruimte-aardappelen te eten en restaurants in Shanghai hebben de aardappelen op het menu staan voor Valentijnsdag, aldus de krant.

Voor Chinezen is het ruimteprogramma een bron van nationale trots. Tot nu toe zijn er twee succesvolle bemande missies uitgevoerd. Medewerkers van het Chinese ruimteprogramma zeggen al verschillende soorten fruit en groenten te hebben gemuteerd door zaden bloot te stellen aan ruimtestraling, cabinedruk en gewichtloosheid.
Chinese landbouwexperts zijn van mening dat planten die op een dergelijke manier zijn verbouwd, sterker en voedzamer zijn en zorgen voor hogere opbrengsten. Veel wetenschappers zeggen echter dat in gewone laboratoria op aarde gelijksoortige producten kunnen worden verbouwd.

bron: de Pers
Dit artikel afdrukken