Eetbare bloemen zijn hip en trendy. En tijdens de Hongerwinter waren mensen blij als ze tulpenbollen konden serveren. Maar niet alle bloemen of bollen zijn goed voor je.

In Groot-Brittannië stuurde de overheidsinstantie Public Health England (PHE) een waarschuwing naar de supermarkten om in ieder geval narcissen niet meer in de buurt van groente en fruit te leggen, meldt The Guardian.

Giftig
Narcissen zijn namelijk giftig. Het eten van een narcis veroorzaakt overgeven en diarree. Zo ook irritatie aan de mond en keel. De symptomen kunnen wel tot 24 uur aanblijven, volgens het British Columbia Drug and Poison Information Centre.

Recent is het een aantal keren voorgekomen dat mensen narcisbollen verward hebben met uien, of de stelen aangezien hebben voor een populaire Chinese groente. De slachtoffers bleken vooral een Chinese achtergrond te hebben en het Engels niet als eerste taal te beheersen.
Al met al reden genoeg voor de PHE om de supermarkten een brief te sturen met het dringende verzoek narcissen niet in de buurt van de groenten en fruit afdeling te leggen. De PHE hoopt komend voorjaar vergiftigingen te voorkomen.

Fotocredits: 'Daffodils on the Bournville Village Green', Elliott Brown
Dit artikel afdrukken