In het kader van Nationale Boomfeestdag (18 maart) planten boeren 50.000 bomen op en rondom boerderijen. De actie voor klimaat en biodiversiteit is een gezamenlijk initiatief van Caring Farmers, MEERGroen en Urgenda. De organisaties willen hiermee aantonen dat bomen planten niet moeilijk of duur is. De natuur produceert gratis en voor niets ieder jaar miljoenen zaailingen.

Stichting MEERGroen doneert zaailingen van ongeveer 100 verschillende boomsoorten zoals esdoorn, wilg en berk, maar ook minder veelvoorkomende soorten als sleedoorn, goudwilg en rode druif. In totaal planten 18 Caring Farmers, van Brabant tot Texel, heggen en hagen op hun erf, oprijlaan en langs hun akkers. Zo dragen zij bij aan het creëren van meer habitat voor insecten en vogels en leggen zij de komende jaren CO2 vast.

De Boomweggeefactie bestaat sinds 2008 en geeft ieder jaar meer zaailingen weg. Dit jaar hoopt directeur Franke van der Laan in totaal 100.000 bomen weg te geven. De helft van de beschikbare boompjes gaat dit jaar naar de Caring Farmers. Ook komt er een bos op de Floriade en kunnen individuele burgers bomen ophalen en planten. Enthousiastelingen zijn welkom om te helpen bij het oogsten en planten van de zaailingen.
Caring Farmers - Caring Farmers planten 50.000 bomen voor klimaat en biodiversiteit ? Caring Farmers
Reageer
  • Deel
Druk af