image


De biologische markt voor eten en drinken zal in 2009 € 62 miljard zijn. Het onderzoeksbureau Global Industry Analysts concludeerde dit in een 978-pagina’s tellend rapport. Consumenten richten zich meer op de biologische sector, als onderdeel van de trend voor gezonde en veilige producten. De mondiale biologische sector groeide de laatste jaren met ruim 10% per jaar. De zuivelvrije biologische drankensector zal het snelst groeien volgens het rapport, namelijk 18,5%. Wereldwijd
Het rapport analyseerde marktdata van de verschillende continenten in verschillende voedselsegmenten en profileert 609 bedrijven zoals Applegate Farms, Kraft Foods, Unilever, Sainsbury’s, Whole Foods, Aldi en Horizon Organic. Regulerende organen van diverse landen komen vaker bijeen om de verschillende biologische programma’s te bespreken, waarbij elk land het nationale biologische beleid van de ander kent en erkent.

Biologische marketing
Marketeers zetten de term biologisch in als reclame. De biologische industrie schudt zijn geitenwollensokkenimago af en positioneert biologische producten als lekker, stijlvol en smaakvol. Het rapport ‘Organic Foods & Beverages: A Global Strategic Business Report’ beschrijft verder de structuur van de biologische industrie, marktstuwers, competitie en productentrends.


bron: global industrie analysts (met dank aan vmt)
Dit artikel afdrukken