Picnic en vakbond De Unie zijn het eindelijk eens geworden over een CAO. Dat bevestigen Picnics CEO Michel Muller en vakbond De Unie vrijdag, schrijft het Financieele Dagblad.

Het personeel krijgt 6% meer loon in twee jaar tijd, een extra vakantiedag, een wachtdag minder bij ziekte, een opleidingsbudget en een hogere pensioenbijdrage van de werkgever. Ook zijn er afspraken gemaakt over een vast dienstverband voor flexkrachten.

Het is voor het eerst dat een webwinkel een eigen cao afsluit. Picnic staat al geruime tijd onder druk omdat de bestelsupermarkt onder geen óf de verkeerde cao viel. Vorig jaar zocht het bedrijf aansluiting bij de CAO voor retailbedrijven. Vakbond FNV wilde dat Picnic zich aansloot bij de CAO voor supermarkten en stapte naar de rechter. Die zaak verloor het FNV.

Voor de nieuwe cao onderhandelde Picnic uitsluitend met De Unie. Medeoprichter Michiel Muller geeft aan wel alle vakbonden te hebben uitgenodigd. ”Ik ben trots dat we onze belofte hebben kunnen waarmaken. Het is een eigentijdse cao geworden, die past bij onze manier van werken. Onze medewerkers profiteren hiervan en wat mij betreft sluiten andere e-commercebedrijven zich ook aan”, aldus Muller. Hij benadrukt dat de nieuwe CAO openstaat voor andere webwinkels.

Werknemers kunnen vanaf vandaag tot eind volgende week (elektronisch) stemmen. Bij een meerderheid is de cao onmiddellijk van toepassing.
Het Financieele Dagblad - Picnic en De Unie sluiten cao voor vierduizend medewerkers
  • Deel
Druk af