Online super Picnic sluit zich aan bij de retail-cao van INretail, de brancheorganisatie voor non-food retail. Dat bevestigt een woordvoerder van Picnic na berichtgeving door het AD.

De ruim 3.000 medewerkers van Picnic vielen tot ergernis van vakbond FNV nog niet onder een cao. Volgens de vakbond doet Picnic aan onderbetaling, is er sprake van onveilige werkomstandigheden en ontduikt de online super de supermarkt-cao. De FNV stapte donderdag naar de rechter om een supermarkt-cao af te dwingen. In het distributiecentrum in Utrecht voert het personeel vandaag actie voor een veiliger werkomgeving.

De retail-cao past volgens mede-oprichter Michiel Muller veel beter bij online bedrijven dan de supermarkt-cao. “Wij hebben geen vakkenvullers of caissières.” Hij onderkent dat ook e-commercebedrijven zich moeten aansluiten bij een cao. Op advies van de vaste Kamercommissie van SZW ging Muller in gesprek met INretail. Met deze organisatie wil Picnic verder bouwen aan een speciale e-commerce-cao.

De FNV is nog niet tevreden en noemt de stap onlogisch, schrijft RTL Z. Het is volgens de vakbond aan de rechter of Picnic zich alsnog aan de supermarkt-cao moet houden.
AD - Onlinesuper Picnic geeft personeel meer loon en sluit zich aan bij cao
  • Deel
Druk af