Na de luxe lederwaren en wijnen is het nu de beurt aan een volgend luxe-artikel: chocolade, Belgische uiteraard. RetailDetail meldt dat drie exclusieve Belgische zoetwarenproducenten kort na elkaar winkels openen in het Verre Oosten.

Pralinemaker Godiva is al in China aanwezig en realiseert er zo'n 5 procent van zijn omzet. De komende drie à vier jaar wil Godiva groeien van 15 naar 100 chocoladeboetieks. Godiva is sinds vier jaar in handen van de Turkse holding Yildiz. Collega-chocolatier Galler richt zich vooral op Japan. Samenwerking met de Japanse distributeur Takemoto Foods moet de komende jaren tot een verdubbeling van de omzet in Japan leiden. Ook mikt het bedrijf op andere Aziatische markten, de VS en de UK. Wie denkt dat Galler een echt Europees bedrijf is komt bedrogen uit. Het is bezit van de koninklijke familie van Qatar.
Koekjesfabrikant Dandoy daarentegen opent voor het eerst in zijn 180-jarige historie een winkel in het buitenland. In Tokio. In samenwerking met het Japanse C' select moeten er de komende jaren 4 tot 5 Dandoy-boetieks komen in Japan.

Europa is in crisis en weet niet waar het heengaat. De groei komt uit het Verre Oosten. Daar zit groei en dat is zeker. Ondernemers voelen dat en gaan het geld achterna.
Wat zou dat betekenen voor wat we hier over, zeg, 20 jaar nog kunnen kopen?

Fotocredits: Like_the_Grand_Canyon
Dit artikel afdrukken