De Belgische brouwerij Het Anker brengt de overtreffende trap van bier op de markt. Aan de populaire Gouden Carolus Cuvée van de Keizer voegt Het Anker een shot eigengestookte Gouden Carolus Single Malt-whisky toe.

En extra speciaal is dat we zowel het bier als de whisky zelf in eigen huis maken.
'Smaakaccent'
Veel brouwerijen laten hun zwaardere bieren al in oude whiskyvaten rijpen voor een bijzonder smaakaccent, schrijft De Standaard. Het Anker gaat nog een stap verder. Sinds twee jaar stookt de bierbrouwer zelf whisky. Dat leidde tot een geslaagd experiment: "Wij doen letterlijk wat van onze whisky bij ons bier. Daarmee zijn we uniek in ons land. En extra speciaal is dat we zowel het bier als de whisky zelf in eigen huis maken. Daar moesten we wel iets mee doen", aldus Hans Rubens van Het Anker.

'Indulgence'
Het 'Whisky Infused' bier krijgt de naam Gouden Carolus Indulgence mee. Rubens: "We mengen onze twee topproducten nu samen voor een uniek bier dat krachtig en volmondig is, met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade." Een stukje extra verwennerij, zoals de naam al aangeeft.

Het bier heeft een alcoholpercentage van 11,7% is vanaf nu verkrijgbaar in de brouwerijwinkel van Het Anker in Mechelen, bij gespecialiseerde bierhandelaars en binnen enkele weken ook bij super Delhaize. Nederlanders moeten er even voor omrijden. Delhaize's fusiepertner AH gaat het vanwege de beperkte oplage nog niet in Nederland brengen

Fotocredits: www.hetanker.be
Dit artikel afdrukken