Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Annechien, toen biologisch boven het aandeel van 5% uitkwam, daalde de toegevoegde waarde al.
Dick, de ster is nog helemaal geen norm in NL. Bedrijven gaan over naar 1 ster onder druk van Wakker Dier. En daarnaast claimen ze nog extra tijd. Die krijgen ze blijkbaar ook. Die tijd moet gekocht worden omdat er anders een tekort aan 1 ster vlees komt. Tekorten moeten voorkomen worden, want een tekort drijft de prijs op en dat mag niet.
Zou dit niet een kwestie zijn voor de mededingingsautoriteit?
Annechien, millennia geleden had men in het Chinese Rijk al differentiatie in boerenbedrijven die onder verschillende omstandigheden moesten boeren. Dat is hier niet de bedoeling. De bedoeling is goedkoop, goedkoop, goedkoop, tegen de allerlaagste prijs. Overproductie tegen de klippen op. Dat alles wordt ingepeperd met een zgn wetenschappelijke economische ideologie voor allen. Nobody to blame. Afwachten tot de zeven magere jaren komen en dan cashen.
Annechien, als een ster de norm wordt, dan is'ie niet meer onderscheidend en dus niets meer waard. Is dat niet precies het effect wat je hier ziet?
Nog even een wat late reactie. Hier zit iets fundamenteel NIET GOED. Varkenshouders mogen wel een inspanning leveren: minder dieren houden (doordat ze meer ruimte krijgen, kunnen er minder in de stal) en meer speeltjes (dat kost meer), maar "de consument merkt er niks van: het vlees kost evenveel"!!!
Waarom heeft nog niemand dat gezien en opgemerkt. Dat is toch krom. Je weet toch ook wel dat het rijden in een Mercedes duurder is dan in een SEAT....
Maar voor vlees valt dat bijna niemand op. Dat moest mij nog even van het hart vanavond.