Het is van een blij varken. Daarom kreeg het twee sterren. Maar het is ook gesuikerd. Willen we dat?
Vroeger was vlees gewoon vlees. Je deed er wat kruiden en zout op.
Afgelopen week belandde op het redactiebord vlees van de nek van een gelukkig Engels varken. Het smaakte prima, al vertelde iemand ons dat het bremzout zou zijn (dat vonden we hier niet). Het vlees wordt roze na het bakken en blijft sappig. Dat zal het gevolg van de forse dooradering zijn.
Waar we mee zitten is het niet het zout, maar het zoet. Het vlees blijkt ingesmeerd met 'demarara suiker en honing.' Hebben we daar behoefte aan? De WHO wilde net de versuikering van ons eten tegengaan en kinderen blijken nogal vatbaar voor alles met suiker, zo lezen we hier vandaag. Daarom piekeren wij: wat is er mis met een gewoon lekker neklapje met bijvoorbeeld wat salie?
Fotcredits: Foodlog Media
Dit artikel afdrukken
Afgelopen week belandde op het redactiebord vlees van de nek van een gelukkig Engels varken. Het smaakte prima, al vertelde iemand ons dat het bremzout zou zijn (dat vonden we hier niet). Het vlees wordt roze na het bakken en blijft sappig. Dat zal het gevolg van de forse dooradering zijn.
Waar we mee zitten is het niet het zout, maar het zoet. Het vlees blijkt ingesmeerd met 'demarara suiker en honing.' Hebben we daar behoefte aan? De WHO wilde net de versuikering van ons eten tegengaan en kinderen blijken nogal vatbaar voor alles met suiker, zo lezen we hier vandaag. Daarom piekeren wij: wat is er mis met een gewoon lekker neklapje met bijvoorbeeld wat salie?
Fotcredits: Foodlog Media
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Misschien mosterd na de maaltijd (?), maar toch nog even mijn reactie n.a.v. de foto bij dit artikel. Ik trof dit produkt namelijk ook aan bij AH in het vleesschap, op een plaats waar je geen bewerkt vlees verwacht, namelijk tussen al het andere 'normale' rauwe vlees zonder toevoegingen. Door het uiterlijk van dit vlees, de plaats in de winkel en die kriebellettertjes worden wij misleid ...
Overigens kan vlees met zoet heel lekker zijn, ik wil alleen wel zelf kunnen bepalen wanneer er zoet bij moet en hoeveel.
Richard, je hoort het: we waren er al uit! Daarmee is het verhaal aan degenen die hem bereikten.
Wat ie was staat in de beide draden over suiker genoegzaam beschreven. Waarom ie houdbaar is: Omdat het voor de consument simpel en hanteerbaar is.
Wat was die dan en waarom is'ie houdbaar?
Ik voelde ook iets van consensus. Althans een aantal geesten kwamen bij elkaar.