image

In 2004 als beste culinaire beurs uitgeroepen. Nu de twee editie. Iets wat je dus niet mag missen!

Kunsthalkookt II staat voor de deur, het festival van de echte smaak. Editie II heeft plaats van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober 2006.

Doel: een zo breed mogelijk publiek bewust maken van het bestaan van kwaliteitseten. Om culinaire tradities en ambachtelijke, kleinschalige bereidingswijzen voor de ondergang te behoeden. Het gaat in KunsthalKOOKT om roerende cultuurgoederen die vaak alleen op kleine en lokale schaal bekendheid genieten. Samen vormen ze een culinaire monumentenlijst die tijdens KunsthalKOOKT wordt gepresenteerd en geproefd. Uitgenodigd zijn binnen- en buitenlandse producenten van ambachtelijk brood. Van boeren rauwmelkse kazen. Van groenten die op natuurlijke wijze zijn geteeld. Van fruit dat heeft mogen groeien tot de perfecte rijpheid. Te gast zijn ook slagers en koks die werken met dieren die buiten hebben gelopen en goed hebben gegeten voordat ze worden geslacht. KunsthalKOOKT is een evenement dat gericht is op eerlijk voedsel. Op producten die geteeld worden met respect voor de seizoenen, vrij zijn van chemische bestrijdingsmiddelen en een gegarandeerde herkomst hebben. Ook 'de industrie' komt aan bod, die als reactie op BSE, varkenspest, vogelgriep en salmonella, zoekt naar veilige alternatieven. KunsthalKOOKT staat stil bij de laatste ontwikkelingen. Welke voeding krijgt de consument over tien jaar voorgeschoteld? Hoeveel waarde wordt er gehecht aan goede voeding? De manifestatie KunsthalKOOKT is innovatief en voor de museale wereld een absoluut novum. Rotterdam, als snelst groeiende horecastad van het land, maar ook als vetste stad, biedt de juiste locatie voor een grootschalig culinair evenement. Tientallen standhouders, workshops, proeverijen samengebracht tot een bruisend culinair hoogstandje onder het dak van de Kunsthal.

Voor informatie over het programma, klik hier.

bron: AD
Dit artikel afdrukken