Het persbericht zegt:

Appelsientje, marktleider op het gebied van vruchtensappen en –dranken, betreedt vanaf maart de frisdrankenmarkt met Appelsientje Sprankelfruit. Hiermee introduceert Appelsientje als eerste A-merk een 100% natuurlijke frisdrank in Nederland. Appelsientje Sprankelfruit is een nieuwe natuurlijke frisdrank zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, zonder conserveermiddel en met alleen natuurlijke ingrediënten zoals Appelsientje vruchtensap. Voor de lightvariant van Sprankelfruit maakt Appelsientje gebruik van stevia, de zoetstof uit een natuurlijke bron. Ook hiermee is Appelsientje de eerste in de frisdrankencategorie. Stevia, dat gewonnen wordt uit een plant, is tot 300 keer zo zoet als suiker maar bevat nauwelijks calorieën.

Natuurlijke frisdrank in vier varianten
Appelsientje Sprankelfruit kent vier varianten: sinaasappel, sinaasappel minder calorieën, citroen-limoen en appel troebel. Alleen de sinaasappelvariant met minder calorieën bevat stevia. Met de nieuwe frisdrank richt Appelsientje zich op mensen die van frisdrank én natuurlijke producten houden. Hein Raijmakers, Marketing Director van Appelsientje en CoolBest: ‘Consumenten gaan steeds vaker op zoek naar lekkere producten met natuurlijke ingrediënten. Met Appelsientje maken we al sinds 1973 natuurlijke sappen en dranken. Deze 100% natuurlijke frisdrank is voor ons een prachtige nieuwe stap die voortborduurt op de kracht van Appelsientje.’

Stevia ook in lightvarianten Appelsientje en CoolBest
Vanaf april zullen ook de overige lightvarianten van Appelsientje, zoals Sinaasappelsap en Appelsap, stevia bevatten. Daarnaast introduceert CoolBest, net als Appelsientje een merk binnen FrieslandCampina, vanaf april ook deze zoetstof in de lightvariant.
‘Consumenten willen kunnen kiezen tussen reguliere producten en producten met minder suiker of minder calorieën. Met lightvarianten spelen we in op deze behoefte en met de introductie van stevia houden we tegelijkertijd vast aan het natuurlijke karakter van beide merken’, aldus Hein Raijmakers.

Appelsientje Sprankelfruit heeft een adviesprijs van € 1,69, is verkrijgbaar in een 1,5 liter fles en stroomt vanaf maandag 5 maart geleidelijk de supermarkten in.
Dit artikel afdrukken