Het grootste wijnfestival van Amsterdam: Amsterdam Wine Festival vindt tweemaal per jaar plaats. In maart staat het zuidelijk halfrond centraal, in september het noordelijk halfrond. In aansluiting op de wijnoogst dus, die we graag met de wijnboeren meevieren.

Amsterdam Wine Festival neemt je dit keer mee op een culinaire wijnreis. In één dag ervaar en proef je de cultuur, traditie, het eten en de wijnen van de mooiste wijnlanden ten zuiden van de evenaar, zoals Chili, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Voor een overzicht van alle landen kijk je hier.

Drie dagen lang kun je op het Wine Festival terecht om meer dan 300 wijnen per glas te proeven. Het aanbod aan eten is helemaal afgestemd op de verschillende regio’s. Denk aan braai uit Zuid-Afrika, asado-gerechten uit Zuid-Amerika, lam en mosselen uit Nieuw-Zeeland en kangoeroe uit Australië.

Behalve wijn proeven en eten is er nog meer te beleven tijdens Amsterdam Wine Festival. Er zijn masterclasses onder leiding van de wijnmakers. Je kunt druivenstampen en wijnquizzen in het Wijnfestijn. Cultureel entertainment ontbreekt evenmin: je kunt genieten van optredens van Argentijnse tangodansers of je kunt Franse Jeu de boules spelen. Iedere avond is de afsluiting in handen van een live band uit een van de wijnlanden.

Informatie:
Data: 22 t/m 24 maart 2019
Tijden: 22 maart: 15:00 - 01:00 uur, 23 maart: 13:00 - 01:00 uur, 24 maart: 13:00 - 22:00 uur
Locatie: Westergasfabriek – Gashouder: Van Bleiswijkstraat 8, 1051 DG Amsterdam
Prijzen: €12,50
Tickets: Tickets bestel je hier.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Meer informatie kun je vinden op de website. Of kijk op Facebook, Instagram en LinkedIn.
Dit artikel afdrukken