Een nieuwe mijlpaal voor Aldi Süd, de discounter gaat voor het eerst online levensmiddelen aanbieden. Vanaf vandaag bieden de Britse vestigingen van Aldi Süd in het Verenigd Koninkrijk voedselpakketten aan voor kwetsbare mensen en mensen in zelf-isolatie, schrijft RetailDetail. Hiermee wil het hulpbehoevende ondersteuning bieden tijdens de lockdown.

Het 'quarantainepakket' bevat 22 'essentiële' producten en kost inclusief bezorgen £24,99 (zo’n €29). Essentieel blijken producten als soep in blik, rijst, pasta, houdbare melk, instantkoffie, antibacteriële handgel en toiletpapier. Elke risicoklant mag één pakket bestellen.

“We doen er alles aan om al onze klanten snelle, veilige en betaalbare toegang tot voedsel te bieden. We begrijpen dat voor sommige klanten een bezoek aan een van onze winkels op dit moment niet mogelijk is”, legt Frits Wallaczek van Aldi uit. In maart introduceerde Aldi UK voor de kwetsbare groepen een speciaal winkeluurtje.

Geruchten over het starten van onlineverkoop waren er al langer, maar het was er nog nooit van gekomen. In het VK verkocht de discounter online wel al wijn en ‘Specialbuys’ van non-foodproducten. Alleen in de VS werkt Aldi Süd samen met Instacart voor het bezorgen van boodschappen.
RetailDetail - Aldi opent voor het eerst een webshop
  • Deel
Druk af