Na de sonoorglazenactie is het tijd voor een nieuw thema bij Albert Heijn. Vanaf volgende week krijgen klanten bij Albert Heijn bij elke € 15 aan boodschappen een gratis moestuinpotje, meldt Distrifood.

20 verschillende groenten, kruiden en 1 fruitsoort
Er komen 20 verschillende moestuinpotjes, bestaande uit 'een biologisch afbreekbaar potje, een tablet gemaakt van kokosbast die als potgrond dient, een zaadmatje en een plantkaartje met de naam en de specifieke instructies voor het betreffende plantje'. Er komen moestuinpotjes met groenten zoals broccoli en paprika, kruiden, zoals basilicum en dille, en één fruitsoort, een bosaardbei.

Uiteraard zijn er ondersteunende promotiematerialen, zoals plafondhangers en stickers op de producten die de klanten in hun moestuintjes ook zelf kunnen kweken. Voor de kinderen zijn er gratis kleur- en knutselplaten. Voor een klein bedrag zijn er naambordjes en een 'groei & doe'-boekje te koop met tips, een groeikalender, spelletjes en stickers.

'Ik eet het beter'-programma
Met het AH Moestuintje sluit Albert Heijn aan op het 'Ik eet het beter'-programma dat sinds vorig jaar aangeboden wordt op lagere scholen in Nederland. Scholen die meedoen krijgen moestuintjes, -potjes, groei- & doeboekjes en de mogelijkheid een schoolreisje te winnen naar een echte groenteteler. Ouders die bij AH winkelen, kunnen hun kind bovendien voorzien van 'kindertuinierhandschoentjes, een kindertuiniersetje en groeitasjes voor bij het ompotten', schrijft Distrifood.

Doneer je moestuintje
En wat als je als klant nou geen moestuintje wilt of al omkomt in de basilicumplantjes? Dan voorziet Albert Heijn in 'donatiebakken'. Klanten die zelf niet willen sparen kunnen hierin hun moestuinpotjes doen. 'Op die manier kunnen de potjes gedoneerd worden aan bijvoorbeeld scholen, buurthuizen en verenigingen in de buurt'.

Fotocredits: Albert Heijn
Dit artikel afdrukken