De AH Basic chips eindigen onderaan. Door het gebruik van palmolie bevatten de chips zes tot tien keer meer verzadigd vet dan andere varianten. Palmolie laat ze ook nog eens slecht scoren op duurzaamheid omdat voor de winning van zulk vet tropische ecosystemen moeten wijken. Lays Sensations is veruit de zoutste, met ruim 60% meer zout dan de reguliere variant van hetzelfde merk. Net als Foodlog concludeert Questionmark dat ovenchips minder verzadigde vetten bevatten, maar drie keer meer suikers dan gefrituurde aardappelchips.
De AH Basic chips eindigen onderaan. Door het gebruik van palmolie bevatten de chips zes tot tien keer meer verzadigd vet dan andere varianten. Palmolie laat ze ook nog eens slecht scoren op duurzaamheid omdat voor de winning van zulk vet tropische ecosystemen moeten wijken. Lays Sensations is veruit de zoutste, met ruim 60% meer zout dan de reguliere variant van hetzelfde merk. Net als Foodlog concludeert Questionmark dat ovenchips minder verzadigde vetten bevatten, maar drie keer meer suikers dan gefrituurde aardappelchips.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Zie dit artikel dat hier ook gisteren verscheen.
Fantastisch, we hebben een ranglijst op basis van nietsbetekenende eigenschappen! Volgende week een lijst waarin de chips op rondheid worden gescoord?
Wat moeten we hiermee?