Accorhotels, moederbedrijf van Pullman, Sofitel, Novotel, Mercure en Ibis, wil 30% minder voedsel gaan verspillen. Ook werkt de keten er aan zijn vestigingen klimaatneutraal maken.

Om te beginnen wil de keten meer inzicht krijgen in de rest- en afvalstromen. Al het voedsel dat overblijft van de 150 miljoen maaltijden die de keten jaarlijks serveert, zal daarom gewogen en geregistreerd worden. Op grond daarvan wil Accor gericht verbeteringsmaatregelen nemen.

De keten begint met het beginnen zijn menu's. In sommige Accor-restaurants staan wel meer dan 40 hoofdgerechten op de kaart. "In de toekomst bieden we 10, 15 of 20 hoofdgerechten, met meer lokale producten", zegt Amir Nahai, hoofd van Accors food-afdeling. "Daarnaast gaan we aan stadslandbouw doen door in 2020 1.000 groentetuinen bij onze hotels te realiseren."

Fotocredits: 'Sofitel Wroclaw Old Town', Torsten Maue

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken